Catalogarea unui program TV

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2582

Voteaza & Distribuie

Descriere

Continutul programelor de televiziune poate fi factual, de pilda in documentare, stiri, reality-show-uri, sau fictiv, in emisiunile de divertisment, in seriale si filme. Programele mai pot fi clasificate si ca fiind de actualitate: stirile si unele filme facute pentru televiziune sau istorice: documentare sau seriale fictive. Mai pot fi instructive - programele educationale, de divertisment – comedia de situatie, reality-show-uri, jocuri sau concursuri de televiziune, sau pentru venituri - reclamele.

Un program dramatic prezinta, de obicei, un grup de actori intr-un cadru oarecum familiar, le urmareste vietile si aventurile. Cu exceptia telenovelelor, cele mai multe dintre seriale, mai ales inainte de 1980, ramaneau constante, fara complicari de situatie, astfel incat episoadele puteau fi redate in orice ordine pentru ca cronologia nu avea de suferit. Din anii 1980, serialele prezinta o schimbare progresiva a subiectului, a personajelor, a situatiilor, etc.

Programele TV periodice includ emisiuni regulate (cum ar fi stirile), serialele de televiziune (de obicei, impartite in sezoane, doar cu cateva episoade pe sezon), sau mini-seriile TV care sunt, de fapt, un film extins, cu un numar mic de episoade, un subiect si o cronologie stabila. Durata miniseriilor variaza de la 3 la 10 ore.

Serialele de televiziune care apar pe diverse canale TV sunt de obicei comandate chiar de posturile respective, iar producatorii lor castiga venituri substantiale cand programul este vandut unor alte televiziuni.

Televiziunea a evoluat de-a lungul anilor de la sitcom-urile clasice de familie, cu reclame la diverse produse alimentare in timpul pauzei, la suprapopularea cu reality-show-uri si reclame la tot felul de produse. Multe canale TV au deviat de la focusul initial al programelor si acum fiecare televiziune ofera un continut variat.

Pentru ca cele mai multe retele TV din intreaga lume sunt „comerciale" si depind de vanzarea timpului de publicitate sau de obtinerea unor sponsorizari, principala preocupare a televiziunilor este cresterea audientei.

Programele TV sunt impartite in tot felul de categorii, atat pe baza domeniului din care fac parte cat si in functie de durata lor.