Castele celebre din Irlanda

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14713

Voteaza & Distribuie

Descriere

Castelele din Irlanda demonstreaza bogata istorie a Irlandei si grandoarea asociata cu arhitectura. Peisajul rural irlandez este plin de castele somptuoase si istorice, care atrag vizitatori din toate colturile lumii. Iata cateva dintre cele mai faimoase castele irlandeze care raman o marturie maiestuoasa a bogatei istoriii a Irlandei.


Astazi, multe castele irlandeze au fost transformate in hoteluri de lux iar acest lucru ofera optiunea de a avea o vacanta complet privata sau chiar planuirea unei intalniri de afaceri. Glorioasele castele irlandeze te fac cu adevarat sa te simti regeste atunci cand pasesti in apropierea acestora. Arhitectura pura si istoria bogata au fascinat turistii in ultimii ani.


Castele celebre din Irlanda
Castelul Belfast

Castelul Belfast este un minunat castel irlandez care se afla pe pantele Dealului Cave. Are aproximativ 122 de metri deasupra nivelului marii. Unul dintre motivele pentru care turistii se aduna la castelul Belfast este peisajul uimitor care se poate vedea din Belfast si lacul Belfast. Acest castel a fost finalizat in anul 1870 dupa ce un castel din lemn a fost distrus intr-un incendiu. A fost proiectat de Charles Lanyon si fiul sau pentru a doua Marchiza de Donegall. Magazinul de antichitati din castel ramane o atractie majora pentru turistii din intreaga lume.




Castelul Belfast


Castelul Belfast, Irlanda






Castelul Belfast


gradina Castelului Belfast




Castelul Ashford

Amplasat pe tarmul nordic al raului Lough Corrib, castelul Ashford este unul dintre numeroasele castele irlandeze care a devenit un hotel de lux din 1939. Familia anglo-normanda de Burgos a construit acest castel irlandez in secolul 13.




Castelul Ashford


Castelul Ashford, Irlanda






Castelul Ashford


Castelul Ashford, peisaj deasupra raului Lough Corrib




Castelul Blarney

Dintre toate castelele irlandeze, castelul Blarney este cel mai vizitat de turisti pe tot parcursul anului. Castelul dateaza de inainte de anul 1200. Piatra de Elocventa sau Piatra Blarney se afla pe partea de sus a castelului, care are multe legende in spatele ei. Acest castel irlandez este situat in apropiere de Cork.




Castelul Blarney


Castelul Blarney






Castelul Blarney


Castelul Blarney, Irlanda






Castelul Blarney


peisaj din Castelul Blarney






Castelul Blarney


Castelul Blarney




Castelul Dublin

Desi Castelul Dublin a fost distrus ca urmare a incendiului de la sfarsitul secolului al 17-lea, astazi se afla din nou restaurat in gloria sa originala. Acest castel a fost infiintat in anul 1204 la ordinele regelui Ioan. Astazi, castelul Dublin ramane un loc de intalnire pentru inaugurari prezidentiale din Irlanda si alte functii maiestuoase.




Castelul Dublin


Castelul Dublin






Castelul Dublin


Castelul Dublin, Irlanda




Castelul Ross

Castelul Ross este situat pe malul Leane Lough din Parcul National Killarney din Kerry. Acest castel irlandez a fost construit la mijlocul anilor 1400. Astazi, acest castel este renovat iar turistii se pot bucura de plimbari cu barca pe lac, in sezonul de vara. Exista diferite legende asociate cu acest castel irlandez si stramosii acestui loc - clanul O'Donoghue.




Castelul Ross


Castelul Ross, Irlanda






Castelul Ross


Castelul Ross, Parcul National Killarney din Kerry




Castelul Bunratty

Castelul Bunratty ramane una dintre atractiile turistice majore in prezent. Scarile in spirala si temnitele periculoase sunt atractiile majore ale castelului Bunratty. Acest castel irlandez se afla in zona centrala a satului Bunratty. Cetatea medievala cu camere de lux si design elaborat a fost construita in secolul 15. Primii locuitori care au trait aici au fost vikingii. Se poate admira o imagine superba din partea de sus a estuarului castelului si zona aeriana.




Castelul Bunratty


Castelul Bunratty, Irlanda






Castelul Bunratty


Castelul Bunratty noaptea




Castelul Antrim

Castelul Antrim a fost construit intre anii 1610 si 1666 de catre Sir John Clotworthy. Din pacate, o mare parte din acest castel irlandez a luat foc in anul 1922, ducand la distrugerea castelului Antrim. Astazi, gradinile acestui castel raman o destinatie turistica foarte populara.




Castelul Antrim


Castelul Antrim






Castelul Antrim


gradinile Castelului Antrim din Irlanda




Castelul lui Harry Avery

Constructia acestui castel este, probabil, ceea ce ii face pe oameni interesati de el. Castelul lui Avery Harry este situat la sud-vest de Newtownstewart, Tyrone, in Irlanda de Nord. Acest castel irlandez are 2 constructii in forma dreptunghiulara, cu turnuri gemene masive, in forma de D. A fost numit dupa Henry Aimbreidh O’ Neil (Harry Avery O’ Neil).




Castelul lui Harry Avery


Castelul lui Harry Avery




Castelul Durrow

Castelul Durrow este si acesta in prezent un hotel de lux din anul 1998, oferind mult doritul ragaz in afara vietii orasului. Acest castel a fost construit intre ani 1712 si 1716 de catre colonelul William Flower.




Castelul Durrow


Castelul Durrow, Irlanda




Castelul Coole

Castelul Coole a fost construit in cursul anilor 1789 si 1798. Proiectat de James Wyatt, este acum unul dintre cele mai frumoase castele din Irlanda. Design-ul este neo clasic si a fost redeschis pentru public inca din anul 2006. Castelul Coole este situat in Enniskillen, Fermanagh, in Irlanda de Nord.




Castelul Coole


Castelul Coole, Irlanda




Castleknock

Castelul Castleknock se intinde pe terenul colegiului Castleknock din Castleknock, situat in Dublin, Irlanda. Castelul este aproape in ruine, fiind pastrata doar o parte din forma poligonala dupa ce a fost daramat in urma razboiului civil din 1641.




Castleknock


Castleknock




Castelul Cahir

Acesta este unul dintre cele mai mari castele din Irlanda. Castelul Cahir este situat pe o insula stancoasa de pe raul Suir. Acest castel se afla, de asemenea, printre preferintele turistice majore. Conor O'Brien, Printul de Thomond, l-a construit in anul 1142. A existat un turn specific conectat la rau, care reprezenta principala sursa de apa in cele mai vechi timpuri.




Castelul Cahir


Castelul Cahir






Castelul Cahir


Castelul Cahir, Irlanda




Castelul lui Audley

Castelul lui Audley este situat in apropiere de Strangford, Down, ce se intinde in zonele de nord ale Irlandei. Peisajul rural irlandez are multe castele precum castelul Audley. Construit in secolul al 15-lea, castelul Audley are un turn inconfundabil. Un perete ingust cu o poarta simpla acopera acest turn.




Castelul lui Audley


Castelul lui Audley, Irlanda






Castelul lui Audley


Castelul lui Audley