Case in stil victorian

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriConstructii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14344

Voteaza & Distribuie

Descriere

Originea arhitecturii victoriene dateaza din epoca victoriana, perioada in care Regina Victoria a condus Anglia. Perioada contemporana dintre 1837 si 1901 a cunoscut o crestere rapida a industriei ceea ce a condus la dezvoltarea si prosperitatea societatii. Oamenii au inceput sa construiasca cladiri inovatoare, care au fost asociate cu bogatia si pozitia in societate. Structurile care au rezultat au avut un stil de constructie tipic maiestuos, care a purtat numele de stil victorian. Acesta a cunoscut o popularitate rapida si inca este un semn distinctiv al dezvoltarii in istoria arhitecturii. Elementele caracteristice ale unei case in stil victorian sunt asezarea in mijlocul naturii, modelele geometrice, vibratia istorica si o amprenta personala.

Designul victorian Epoca victoriana a marcat confluenta mai multor ramuri de constructie si proiectare. O casa victoriana este frumoasa si apreciata pentru ca pastreaza efectul fermecator si misticismul vechi si, totodata, ofera spatiu pentru a include si completari personale. De fapt, arhitectura victoriana si-a castigat popularitatea deoarece nu a fost niciodata un stil care a impus anumite reguli, ci un amalgam de influente locale combinate cu aspecte de baza ale designului victorian. Aproape toate casele victoriene au in jurul lor un gazon sau un spatiu verde deschis. Arhitectura gotica, stilul neo-clasic sau al celui de-al doilea Imperiu, fiecare are impact asupra arhitecturii victoriene.

In prezent, un amestec de stiluri simple si complexe pot duce la o creatie minunata. Ornarea clasica si bogatia de culori sunt o caracteristica obisnuita a unei case in stil victorian. Influenta gotica se resimt prin elemente cum ar fi arcurile si ferestrele ascutite ce amintesc de castelele si bisericile din perioada medievala. Influentele arhitecturii italiene se pot observa in fatadele atragatoare, imprejmuite cu verande largi si cu draperii decorative, cu acoperisuri joase si cu mobilier masiv.

Interioare in stil victorian

Interioarele unei case victoriene sunt inundate de culoare si de un gust regal. Unele caracteristici nelipsite dintr-o astfel de constructie sunt designurile complicate si peretii impodobiti cu tapet ce amintesc fie de o incapere romantica, fie de una clasica, fie de una mai sobra. O casa de lux poate avea cornise, muluri si lucrari de tip medalion. Un aranjament complex de culori deschise si inchise, folosirea din plin a marmurei, a lacului si a candelabrelor grele sunt, de asemenea, specifice interioarelor unei casei in stil victorian. Broderiile si materialele textile atat in covoare, cat si cele din fetele de masa sau cuverturi, ar trebui sa fie bogate in modele florale, asemanatoare cu cele care se regasesc in scolile de arhitectura din India sau din Asia. Mobilierul, in principal lucrat in lemn, este masiv, cu vitrine largi, setul de scaune, pernele, canapeaua si fotoliile sunt de dimnesiuni mari.

Influenta stilurilor francez si italian este semnificativa in amenajarea interioarelor. O casa victoriana este o marca de prestigiu si onoare, prin urmare, designul trebuie sa ofere o impresie puternica unui vizitator care vede incaperea pentru prima data. El trebuie sa simta splendoarea si efectul maiestuos al epocii victoriene.