Cascada Victoria

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9660

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cascada Victoria este una din cele mai spectaculoase minuni naturale ale lumii. Localnicii o numesc "Mosi-oa-Tunya" ceea ce inseamna fum si tunete. Este ceva magic in coloanele de apa care cad din inaltime, in sunetul apei ce cade, in abisul terifiant ce desparte Zimbabwe de Zambia si in lagunele linistite in care hipopotami si crocodili mortali vegheaza.

Cascada Victoria are 1,708 m latime, ceea ce face sa fie cea mai larga perdea de apa din lume. Caderile de apa sunt de la 90 m la 107 m inaltime intre Cheile Zambezi si in medie 550,000 metri cubi de apa se prabusesc peste margini in fiecare minut.

Cascada Victoria

Starea sa naturala este pastrata in mod surprinzator si inspira vizitatorii de azi la fel de mult cum l-a inspirat si pe David Livingstone in 1860. Cascada si imprejurimile au fost declarate Parc National si patrimoniu al lumii, incercand sa o pastreze astfel departe de comercializarea excesiva.

Cascada Victoriia

Sezonul inundatiilor din fiecare an dureaza din februarie pana in luna mai, in luna aprilie fiind cele mai multe. Apa cazuta se ridica pana la o inaltime de 400 m si cateodata chiar la 800 m, si poate fi vazuta de pana la 50 km departare. In acest sezon este imposibil sa vezi poalele cascadei si cea mai parte a ei. Pe marginea prapastiei, caderile de apa se comporta ca o ploaie, mai ales pe marginea podului Zambiei.

Cascada Victoria

Cascada Victoria

O data cu sezonul uscat, insulele de pe creasta devin mai largi si mai numeroase si din septembrie pana in ianuarie, jumatate din partea stancoasa devine uscata si partea de jos a Primelor Chei poate fi vazuta in toata lungimea ei. Debitul minim din luna noiembrie reprezinta o zecime din debitul lunii aprilie.

Cascada Victoria