Cascada Niagara

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11702

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cascada Niagara este o revarsare masiva de apa pe raul cu acelasi nume, si a fost intotdeauna populara pentru frumusetea ei feerica si pentru marimea ei impresionanta. Numele Niagara provine de la un cuvant originar din regiunea Iroquois, Onguiaahra, si inseamna „ropot de ape". Iata cateva chestii interesante despre Cascada Niagara:

* s-a format ca urmare a topirii ghetarilor de la capatul glaciatiunii Wisconsin si impreuna cu apa de la nou-formatele Marile Lacuri au format o cale pe versantul Niagara, in drum spre Oceanul Atlantic.

* desi cascada nu este foarte mare, este foarte larga. Lungimea ei este de 323 de metri, in timp ce inaltimea este de 53,5 metri. Cascada Niagara este una dintre cele mai puternice cascade din America de Nord.

* este situata la frontiera internationala care separa provincia canadiana Ontario si statul american New York.

* Cascada Niagara include doua sectiuni majore, care sunt impartite de Insula Goat. Aceste doua sectiuni sunt Cascada Potcoavei (Horseshue Falls), pe partea canadiana si Cascada Americana (American Falls) pe partea Statelor Unite. O sectiune mai mica, numita Bridal Veil Falls este, de asemenea, situata pe partea americana si este separata de principala cascada de Insula Luna.

* Una dintre cele mai vechi si cele mai cunoscute atractii turistice ale Cascadei Niagara este barca de croaziera numita Maid of the Mist, numita astfel dupa un vechi personaj mitic al civilizatiei indiene Ongiara.

* cascada a fost de mult timp identificata ca o potentiala sursa de energie electrica, si una dintre primele incercari de o folosi ca sursa de energie a fost in 1759, cand Daniel Joncaire a construit un mic canal deasupra cascadei pentru fabrica lui de cherestea.

* Augustus si Peter Porter au cumparat mai tarziu acest loc, impreuna cu toata Cascada Americana in 1805 de la guvernul statului New York. Augustus si Peter Porter au extins canalul original pentru a produce energie hidraulica pentru moara tabacaria lor.

* in 1853, Compania de Energie hidraulica si minerit a Cascadei Niagara a fost angajata pentru a construi canale, care urmau sa fie folosite pentru producerea de energie electrica. In anul 1881, sub conducerea lui Iacov Schoellkopf, energia a fost generata folosind apele raului Niagara. Energia a fost suficienta pentru a ilumina atat cascada, precum si satul din apropierea ei.

* la inceput, Cascada Niagara se afla in apropierea oraselor actuale Queenston (Ontario) si Lewiston (New York). Insa, din cauza eroziunii crestei, cascada s-a retras cu cateva mile spre sud.

* mai multe persoane au incercat sa cucereasca Cascada Niagara. In octombrie 1829, Sam Patch, a sarit dintr-un turn inalt in defileul de sub cascada si a reusit sa supravietuiasca. Aceasta initiativa a continuat o lunga traditie de cutezatori, dintre care unii au cucerit cu succes cascada, in timp ce altii si-au pierdut viata incercand.

* in 2009, s-a estimat ca numarul vizitatorilor s-a ridicat la 28 milioane.