Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

Cantareti de opera celebri

Arta si Cultura > Muzica

Opera a fascinat de secole publicul iubitor de muzica. Chiar si acum, cu totii aplecam urechea cu incantare la auzul unei arii celebre, mai ales daca este interpretata de un cantaret de opera celebru. Tenori, baritoni, basi, chiar si contralto, au impresionat publicul cu talentul lor si tehnica nemaipomenita pe care o stapanesc.

Opera, ca parte a muzicii clasice, este una dintre cele mai complexe si mai puternice genuri muzicale. Istoria sa indelungata si bogata se intinde pe parcursul a cel putin 6 secole, cuprinzand cele mai frumoase si mai prolifice epoci de dezvoltare culturala.

Opera solicita la maximum talentul si abilitatile vocale ale cantaretilor, care isi pun in slujba interpretarii vocea puternica, precum si agilitatea vocala pentru a reda cu o perfectiune uneori divina ariile de opera. Popularitatea operei a crescut odata cu trecerea timpului si, dintr-un gen muzical adresat in exclusivitate clasei sociale superioare, educata si stilata, a devenit accesibila tuturor. Iata cei mai celebri cantareti de opera, care au avut o contributie marcanta in domeniu si care au cucerit definitiv publicul.

Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti

Poate cel mai iubit si mai celebru cantaret de opera, Luciano Pavarotti a fost un tenor italian cu un renume mondial, Vocea sa era extrem de usor recunoscuta nu numai de melomani, cat si de amatorii ocazionali de muzica clasica. Si-a inceput cariera in 1961 si a evoluat pe scenele marilor sali de opera din intreaga lume, alaturi de alti cantareti si cantarete de renume. A facut parte din grupul celor 3 tenori, alaturi de Placido Domingo si Jose Carreras si au cantat impreuna in nenumarate spectacole, multe dintre ele organizate pentru ajutorarea financiara a tarilor defavorizate.Comentarii


 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)