Caisele si intrebuintarile lor miraculoase

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8012

Voteaza & Distribuie

Descriere

caiseCine nu s-a agatat in copilarie, si nu numai, de crengile unui cais? Chiar daca pe piata se promoveaza o gama larga de alternative de deserturi, caisele sunt inca suplimentul preferat al multora dintre noi.


Pe langa deliciile gustative, caisele sunt si extrem de sanatoase. Caisul e cunoscut din vremuri stravechi datorita proprietatilor sale curative. Chinezii s-au dovedit printre cei mai preocupati de evidentierea si utilizarea beneficiilor acestui fruct miraculos. Acestia foloseau florile caisului pentru tratamente cosmetice, iar fructele pentru longevitate.



Intrebuintarile curative ale caiselor se datoreaza urmatoarelor substante din ce intra in compozitia lor: apa in proportie de 85%, zaharuri, acid citric, acid malic, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, cupru, provitamina A si alte vitamine importante: B1, B2, C, P , PP.


Datorita multitudinii de vitamine si minerale pe care le contine, caisele au efecte tonifiante excelente insa sunt extraordinare si in tratarea unor afectiuni de un anumit specific.


Constipatia


Caisele sunt recomandate in tratarea constipatiilor usoare datorita continutului de celuloza si peptina. Daca le consumati inainte de masa va imbunatati digestia, deoarece caisele declanseaza la nivelul stomacului o reactie de tip alcalin.



Specialistii recomanda consumul de caise inainte de mesele principale ale zilei. Benefica este si cura de caise: cca 500g -1 kg de caise/zi pe durata a 2 saptamani. Este indicat a se folosi fructe proaspete pentru nu se pierde din calitati.


Anemia


Datorita continutului de fier, caisa este recomandata persoanelor anemice. Fierul contribuie la cresterea cantitatii de hemoglobina produsa de organism.



Bucurandu-se de proprietati vitalizante generale, caisa ne ajuta la cresterea si reglarea apetitului.


Caisa regleaza sistemul nervos


Nutritionistii recomanda cura de caise pentru combaterea starilor de oboseala, stres, astenie sau depresie. Cu un continut ridicat de minerale si vitamine, caisa ne revigoreaza cu succes trupul si ne invioreaza spiritul.


Caisa - fruct anti-cancer


Vitamina B17, numita amigdalina, continuta de caise, joaca un rol important in lupta impotriva cancerului. Previne cu succes aceasta boala si elimina celulele canceroase. Si se stie ca e mult mai usor de prevenit decat de tratat, asa ca mancati caise cu incredere.


Intrebuintari externe ale caiselor


In samburii caiselor se gasesc proteine si acizi grasi principali: acid oleic si linoleic. Ca si uleiul de migdale, uleiul obtinut din samburi de caise are proprietati curative excelente. Alaturi de florile de cais, acest ulei se bucura de o larga utilizare in cosmetica.


Produsele derivate din cais se reflecta asupra pielii prin refacerea tesutului, hidratare si revitalizare. Achizitionati-va aceste produse pentru a avea un trup ce straluceste de sanatate.