Cafea Vieneza

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2841

Voteaza & Distribuie

Descriere

cafea vienezaPrezentam azi o serie de retete moderne pentru preparat cafea, preluate din literatura straina. Aceste retete se bazeaza cu precadere pe anumite ingrediente, care, adaugate in cafea, confera acestei bauturi miraculoase un caracter cu totul specific, care se aliniaza celor mai moderne prentetii si celor mai sofisticate gusturi.



Cafea „Vieneza"



Cafea tare servita rece in pahare, acoperita la suprafata cu un strat de inghetata presarata cu razatura de baton de ciocolata neagra.


Cantitati si ingrediente: (pentru 8-10 persoane)



-½ l extract de cafea

-½ l smantana proaspata

-¼ l sirop alb de 18° Beaume

-1 l inghetata de vanilie, ciocolata

-100 g de razatura de ciocolata neagra



Puteti folosi orice alt sortiment de inghetata, rezultatul fiind bineinteles diferit la gust si corespunzator fiecarui sortiment.


Modul de preparare:


-se amesteca extractul de cafea cu smantana si siropul alb si se pastreaza in frigider pana in momentul utilizarii.