Brad de Craciun natural sau artificial?

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10041

Voteaza & Distribuie

Descriere

Posibilitatea de a alege intre un pom de Craciun natural si unul artificial este o decizie dezbatuta in fiecare an intre membrii familiilor. Exista multe argumente pro si contra pentru fiecare alegere. Iata cateva puncte de luat in considerare. Bradul de Craciun este punctul central al decorului de sarbatoare. Vrei ca acesta sa fie perfect. Ai spatiu disponibil si familia ta este gata pentru decorare. Dar cum va decideti ce tip de pom sa va cumparati? Ar trebui sa alegi varianta naturala sau mai practica ar fi cea artificiala? Exista avantaje si dezavantaje pentru ambele variante. Luati in considerare optiunile dvs. si apoi selectati in functie de preferintele si nevoile familiei voastre.

Bradul natural de Craciun

Este ceva magic sa decoram un brad natural in casele noastre. Mirosul autentic de pin si crengutele si acele naturale emana cu adevarat in casa ta spiritul Craciunului, dar va trebui sa supraveghezi durata de viata a pomului. Aveti nevoie de un recipient rezistent, care sa permita pomului sa stea drept luand in considerare greutatea decoratiunilor de pe el. E necesar, de asemenea, sa va asigurati ca aceasta este udat cu regularitate si sa observati cand acele devin maro si incep sa cada.

Puteti planta apoi arborele odata ce sezonul de Craciun s-a incheiat. Acesta este un lucru bun deoarece nu vet arunca un copac viu. Exista alternative, cu toate acestea, pentru a va „descotorosi" de pomul de Craciun atunci cand sezonul s-a sfarsit. Puteti sa-l duceti la un centru de reciclare in cazul in care acesta poate fi cioplit si utilizat in alte scopuri.

Un lucru de luat in seama in ce priveste un brad natural este pericolul ce il reprezinta pentru animalele de companie si copii. Daca aveti copii mici sau animale de companie neastamparate, va trebui sa feriti cumva pomul sau sa baricadati camera in care este asezat, astfel incat acestia sa nu incerce sa manance ace sau sa rupa crengile. Cantariti aceste lucruri atunci cand alegeti pentru Craciun un pom natural.

Pomul artificial de Craciun


Unul dintre avantajele unui brad artificial este ca puteti sa-l reutilizati an dupa an. Investiti la inceput dar va alegeti cu un pom care va dura decenii. Si niciodata nu se demodeaza. De fapt, cu cat este mai vechi pomul, cu atat mai "retro chic" va deveni. Puteti sa incepeti sa-l decorati oricand doriti, chiar de la Ziua Recunostintei, si acesta se va pastra proaspat, cu toate cadourile de Craciun de sub el "intacte" (fara ace cazute pe ele).

Nu trebuie sa faci nimic pentru a-l intretine odata ce l-ati decorat. Doar aprindeti luminile si creati o atmosfera potrivita pentru camera de zi. Spre deosebire de pomii naturali, cei artificial nu sunt la fel de autentici. Cu toate acestea, in ultimii ani, brazii artificiali au devenit atat de luxurianti si cautati astfel ca cei pe care ii cumparati acum nu se aseamana deloc cu variantele din anul trecut. Si in functie de cum il decorati, il puteti face sa arate aproape ca si cel natural.

Un alt beneficiu al bradului artificial este ca copiii si animalele de companie nu il pot distruge, chiar daca atenteaza la asta. Totusi, ei trebuie tinuti la departare de el, daca sunt mici, iar in cazul in care un copil trage totusi de o creanga, poti sa o indrepti. Nu va trebui nici sa cureti acele de pin cazute. Atunci cand se incheie sezonul, puneti-l la loc in cutie si pastrati-l pentru anul viitor.

Atunci cand alegeti pomul de Craciun, luati in considerare stilul de viata si nevoile familiei voastre. Fie natural, fie artificial, bradul poate arata uimitor daca acordati atentia cuvenita stilului de decorare al acestuia.