Bond Girls celebre

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9047

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bond Girls, celebrele personaje feminine din seria James Bond, au fost interpretate de-a lungul timpului de actrite renumite, ramanand in memoria publicului si in istoria cinematografiei cu prestatii fierbinti in scene si mai fierbinti.




Ursula Andress Bond Girl


Ursula Andress, cea mai cunoscuta Bond Girl




Ce sunt Bond Girls?
Bond Girls au fost si sunt, de-a lungul istoriei filmelor cu agentul 007, femeile (de fiecare data extraordinar de frumoase) pentru care James Bond a manifestat un interes amoros deosebit. Superbele personaje au fost asociate cu glamour-ul, stralucirea si rafinamentul.

In functie de scenariul fiecarui film, Bond Girls au fost fie victime salvate de agentul 007, fie colege de breasla, fie personaje negative, spre exemplu membrele unei grupari inamice. Unele au un rol central in intreaga actiune a peliculei, in timp ce altele nu influenteaza in vreun fel misiunea agentului MI6. Ce au, insa, toate in comun? Interesul manifestat de James Bond pentru ele.
Cele mai cunoscute Bond Girls
Cele mai cunoscute Bond Girls sunt cele care au facut istorie. Ursula Andress in celebra scena in care iese din apa oceanului cu doua scoici sau delicata dar puternica Michelle Yeoh sunt doar cateva dintre ele. Iata fetele Bond care au dat nastere momentelor clasice din serie.
Ursula Andress – Honey Ryder
Ursulla Andress este considerata prima Bond Girl, desi inaintea ei au existat si alte personaje feminine care l-au cucerit pe agentul 007. A intruchipat-o pe Honey Ryder, care a ramas celebra in cinematografie pentru scena in care iese din apa oceanului cu doua scoici mari, purtand un costum de baie extrem de sexy.



Scena respectiva este una dintre cele mai populare, Mariah Carey realizand in videoclipul piesei Honey o reproducere a respectivei secvente fierbinti. In 2003, topul celor mai tari momente sexy realizat de canalul de televiziune britanic Channel 4 a pozitionat scena respectiva pe locul 1.
Eva Green – Vesper Lynd
Vesper Lynd a fost interpretata initial de Ursula Andress in 1967, iar in adaptarea din 2006, personajul a intrat pe mainile actritei Eva Green. Green a castigat premiul BAFTA pentru prestatia din Casino Royale.


Vesper lucreaza la sediul central al MI6 si este desemnata ca asistenta a agentului James Bond intr-una din misiunile sale. Vesper este rapita la un moment dat iar agentul 007 trebuie sa o salveze, indurand momente de tortura groaznice.
Halle Berry – Jinx
Jinx (Giacinta Johnson) este agentul NSA interpretat de Halle Berry in Die Another Day care il insoteste pe James Bond intr-o misiune de spionaj. Scena devenita clasica a Ursulei Andress iesind din apa a fost reprodusa de Berry in Die Another Day in cinstea personajului Honey Ryder din primul film Bond.


Halle Berry Jinx Bond Girl


Halle Berry in rolul lui Jinx, una dintre cele mai sexy Bond Girls





Jinx a fost prima Bond Girl de culoare cu rol pozitiv, de eroina a filmului.
Olga Kurylenko – Camille Montes
Ucraineana Olga Kurylenko i-a dat viata lui Camille Montes in Quantum of Solace. Camille il intalneste pe Bond in Haiti, unde incerca sa razbune moartea intregii sale familii omorandu-l pe criminalul care a lasat-o singura pe lume. Camille l-a urmat pe Bond, ajutandu-l sa treaca peste pierderea Lui Vesper Lynd in filmul anterior.


Olga Kurylenko Camille Montes Bond Girl


Olga Kurylenko este Camille Montes, o Bond Girl puternica




Jane Seymour – Solitaire
La varsta de 22 de ani, Jane Seymour devenea cea mai tanara actrita distribuita in rolul unei Bond Girl, in Live and Let Die. Solitaire era inzestrata cu capacitati extrasenzoriale care ii permiteau sa ghiceasca viitorul si sa determine daca ce spun altii este adevarat sau nu.


Solitaire Jane Seymour Bond Girl


Jane Seymour in rolul tinerei Bond Girl Solitaire




Michelle Yeoh – Wai Lin
Tomorror Never Dies o are in centrul atentiei pe colonelul Wai Lin, interpretata de Michelle Yeoh. Wai Lin este spion al securitatii chineze care stapaneste incredibil de bine secretul artelor martiale. Desi Bond ii face avansuri frumoasei asiatice, Wai Lin il respinge ferm dar politicos, fapt ce il determina pe agentul MI6 sa dezvolte pentru ea sentimente de profund respect si admiratie.


Michelle Yeoh Bond Girl


Michelle Yeoh, o Bond Girl asiatica




Sophie Marceau – Elektra King
Elektra Vavra King, interpretata de Sophie Marceau, este Bond Girl in The World is Not Enough. Elektra este fiica unui magnat al petrolului care banuieste ca tatal ei a furat drepturile de proprietate asupra afacerii de la mama ei, adevarata mostenitoare a averii.


Elektra King Bond Girl


Elektra King, o Bond Girl periculoasa




Denise Richards – Christmas Jones
Tot in The World is Not Enough apare si Denise Richards in rolul celeilalte Bond Girl, Christmas Jones. Dr Christmas Jones este o tanara specialista in fizica nucleara care lucreaza in Kazahstan la dezamorsarea unor focoase nucleare. La sfarsitul filmului, cei doi se lanseaza intr-o idila amoroasa, in clasicul stil Bond.


Christmas Jones Bond Girl


Christmas Jones este o tanara specialista in fizica nucleara




Rosamund Pike – Miranda Frost
Miranda Frost, interpretata de Rosamund Pike, apare in Die Another Day. Este dublu agent MI6, absolventa a Universitatii Harvard si castigatoare a medaliei olimpice la scrima. Il insoteste pe Bond in misiune si il ajuta intr-un moment cheie intr-un mod inedit, sarutandu-l si, intr-un final, ajung impreuna in camera de hotel si fac sex. Mai tarziu, aflam ca, de fapt, Miranda il tradeaza pe Bond si o injunghie pe Jinx.


Rosamund Pike Miranda Frost Bond Girl


Rosamund Pike este Miranda Frost, Bond Girl in Die Another Day