Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

Bucuria - premii si istorie

Culinar

Bomboanele de ciocolata "Bucuria" nu sunt laudate doar de papilele gustative si gurile infometate de dulciuri. Aceasta fabrica a fost apreciata atat la nivel national, cat si international, iar unele dintre premii sunt:

*1994: Bruxelles – Euro Market Award
*1998: Malta – Earth Market Award
*1998: SUA – Impex XIV – Diploma pentru cooperare in dezvoltarea comertului international si pentru calitatea inalta a produselor
*1999: Conventia Europeana – Diploma pentru Profesionalism Inalt in Contributia Majora pe plan international
*2001: Spania – Diploma pentru inalta performanta si profesionalism in crearea produselor de cofetarie
*2001: Ucraina, Kiev, „Sladosti" – Premiul pentru cele mai bune produse de cofetarie
*2007: Moldova, „Prodexpo" – Diploma de gradul I pentru „Forastero" si „Chisinaul de Seara" si Diploma de gradul II pentru „Do-Re-Mi"
*2008: Rusia, Moscova, „Prodexpo" – Premiul „Cel mai bun produs 2008" pentru „Forastero", „Gloria", „Chisinaul de Seara" si „Magie Plus"

Cum este la noi ciocolata cu rom sau eugenia, in Moldova, fabrica "Bucuria" a devenit brand de tara, iar in timp nu a fost daramata nici de comunism, nici de saracie sau alte crize. Dupa cum am amintit, in 1946 s-a nascut aceasta legenda, chiar in primul an dupa razboi, in conditii nu tocmai usoare.

Aceasta era atunci Fabrica de cofetarie nr. 1 din Chisinau. Cofetarii moldoveni au inceput sa se foloseasca de echipamentele aduse din Germania si sa produca primele kilograme de bomboane de ciocolata.

Bomboanele

Bomboanele "Clepsidra"

Evolutia fabricii se remarca in anul 1955, dupa ce a fost terminata reconstructia sectiei de bomboane a fabricii. Astfel, capacitatea acestei sectii ajungea la 7,5 tone pe zi. Modernizarea si extinderea fabricii nu s-a oprit atunci.

Abia in 1962 fabrica primeste numele de "Bucuria" din "Fabrica de cofetarie si macaroane", iar din 1977 au inceput experimentele si au aparut noi tipuri, mai putin traditionale, de bomboane de ciocolata.

biscuiti Bucuria

biscuiti Bucuria

Incepand cu anul 1986, fabrica a inceput sa fie recunoscuta si sa fie premiata peste tot. In acest an, interprinderea devenise foarte puternica si a ajuns lider in aceasta ramura. Pentru ca anii '90 au schimbat istoria tarii, s-a schimbat si povestea acestei fabrici. A crescut productia si s-au redus investitiile pentru dezvoltare.

Totusi, "Bucuria" a trecut atunci prin a patra etapa a dezvoltarii sale. A ajuns la un moment dat sa fie chiar in pragul prabusirii, insa conducerea si echipa sudata in tot acei ani, si-au unit fortele si au ajutat la pastrarea fabricii. Din 1994, fabrica ajunge sa fie o societate pe actiuni, conform statutului de SACP, iar in 1995, in componenta societatii "Bucuria", erau:

  • intreprinderea de cofetarie „Bucuria" din centrul Chisinaului (str. Columna 162); volumul anual de producere – 38,5 mii tone;
  • filiala din Chisinau a SPRO;
  • filiala din Criuleni cu o sectte de producere a tehnicii de constructte, sector de producere a drajeurilor, productiei de cofetarie. Volumul anual – 1,6 mii tone;

In zilele noastre, SA "Bucuria" reprezinta cea mai mare fabrica specializata in produsele de cofetarie, iar volumul de producere ajunge la 90% din volumul productiei de bomboane din Moldova.

dulciuri Bucuria

dulciuri Bucuria

Daca dulciurile copilariei noastre erau ciocolata cu rom, eugeniile, inghetata Polar, bonibon, ciocolatelele ambalate in staniol si cu desene cu personaje din scufita rosie, in Moldova si nu numai, produsele "Bucuria" erau peste tot. Astazi putem sa le achizitionam chiar si din supermarketurile noastre si putem astfel sa-i surprindem pe cei dragi cu un strop foarte dulce de bucurie.Comentarii


Postat de Adela Badescu , 03 Martie 2014, 11:19

draga Dana, Te rog scrie-mi cum poti sa-mi trimiti cateva kg- 3,4, pentru mine si copii mei .-ramburs[prin posta cu plata la ridicarea coletului] Doresc bomboane "minunate" cum spui tu. Te rog raspunde-mi dac poti si cu cati lei kilogramul Iti multumesc! AdelaRapuns la:super bune extraordinare eu le-am cumparatr pentru mine si ma foarte multe sunt inebunita dupa ele insa cine doreste le voi vinde o parte la un pret destul de mic fata de cel de aici , mai am si biscuiti cu bezea trasi in ciocolata, biscuiti cu lpate si pot aduce si la comanda daca vreti

 
Postat de calen cerasela , 13 Noiembrie 2013, 13:52

in Ploiesti mai exista magazine unde comercializeaza produse de la Fabrica de bomboane Bucuria din Chisinau? unde anume in ce zona?

 
Postat de Bionaturalmag , 18 Iulie 2013, 07:57

Magazinul nostru a fost infiintat din dorinta de a aduce in casele dumneavoastra cu ajutorul furnizorilor, diverse sortimente de ceai care sa va infrumuseteze si sa va parfumeze viata, dulciuri Bucuria, precum si o gama larga de produse bio si naturale.

 
Postat de dana , 26 Martie 2013, 10:47

super bune extraordinare eu le-am cumparatr pentru mine si ma foarte multe sunt inebunita dupa ele insa cine doreste le voi vinde o parte la un pret destul de mic fata de cel de aici , mai am si biscuiti cu bezea trasi in ciocolata, biscuiti cu lpate si pot aduce si la comanda daca vreti

 
Postat de Rada , 01 Noiembrie 2012, 01:02

De curand am gasit ciocolata Bucuria si in Arad, pe strada Metianu colt cu Savinesti, e foarte buna intr'adevar, de acum adio dieta!

 
Postat de IOANA , 20 Septembrie 2012, 23:12

buna,spune-mi te rog,in Cipru mai exista magazinul de bomboane si dulciuri BUCURIA?!!...,unde s-a mutat,era in incinta supermarchetului ORPHANIDIS!!Rapuns la:Salutare! Recent s-a deschis si in Targu Mures, la Mures Mall, parter, un stand cu dulciuri Bucuria, vinuri si nu numai. Bucuria e peste tot!

 
Postat de Moldova Shop , 02 Februarie 2012, 18:47

Salutare! Recent s-a deschis si in Targu Mures, la Mures Mall, parter, un stand cu dulciuri Bucuria, vinuri si nu numai. Bucuria e peste tot!

 
Postat de Mari , 25 Iunie 2011, 01:25

Bomboane Bucuria in Bucuresti, www.bomboaneciocolata.ro

 
 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)