Beneficiile ceaiului de menta

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14602

Voteaza & Distribuie

Descriere



ceai de menta


infuzie de ceai de menta



Ceaiul de menta este un ceai care pe langa menta poate contine si aditivi. Menta este extrem de apreciata datorita beneficiilor sale pentru sanatate si gustului si aromei deosebite. Arbustul de menta, ce are intre 60 si 90 de cm inaltime, este originar din Asia si Europa si infloreste din iulie, facand flori mici violete.



Menta contine mentol, acetat de menthyl, menthone si o serie de alte ingrediente terapeutice care fac din aceasta planta o componenta esentiala in multe retete de ceaiuri pe baza de plante. Menta este considerata cel mai vechi medicament din lume, fiind inca folosita pentru diferite afectiuni, incepand de la linistirea unei dureri de cap pana la atenuarea durerii musculare.


Ceaiul de menta

Frunzele de menta uscate sunt utilizate in mod normal pentru fabricarea ceaiului. Acesta se poate prepara ​atat cu apa fierbinte cat si cu apa rece, fara riscul de a se pierde proprietatile curative ale mentei. Beneficiile organice ale ceaiului de menta pentru organism sunt:


Ceai de menta pentru un stomac sanatos

Ceaiul de menta este cunoscut ca "vindecator de stomac". Consumul de ceai de menta poate combate diverse probleme de stomac, care implica probleme legate de sanatatea sistemului digestiv al unei persoane. Ajuta la vindecarea crampelor stomacale, diareei, sindromului de colon iritabil, constipatiei si pietrelor la fiere. Acest ceai de plante usureaza digestia si reduce arsurile la stomac. Ceaiul verde cu menta este de asemenea considerat o masura curativa pentru diverticulita (inflamarea tractului digestiv) si flatulenta.


Ceai de menta pentru intarirea sistemului imunitar

Ceaiul de menta este considerat a fi util in intarirea sistemului imunitar si, ca urmare, tine la departare diverse boli care apar in urma slabirii sistemului imunitar. Consumul de ceai de menta si ceai verde se poate dovedi extrem de util in prevenirea racealii si gripei, astmului bronsic usor si controlului simptomelor diferitelor boli care pot rezulta in urma unui sistem imunitar slab. Ceaiul de menta contine cantitati mari de calciu, vitamina B si potasiu.


Ceai de menta pentru relaxare

Se considera ca aroma pe care acest ceai o are poate inlatura cu succes stresul si durerile musculare si poate reda rigiditatea. Ceaiul de menta, de asemenea, ajuta la combaterea durerii cronice si crampelor menstruale. Multi oameni consuma ceai de menta deoarece acesta se poate dovedi benefic in combaterea insomniei, a stresului la locul de munca, durerilor de cap si oboselii. Consumul unei cesti de ceai de menta dupa fiecare masa poate reduce treptat stresul, simptomele de oboseala si poate oferi un somn linistit.


Alte beneficii ale ceaiului de menta

Atunci cand este utilizat ca infuzie, ceaiul de menta nu contine cofeina. Prin urmare, acesta nu are efectele negative ale cofeinei. Cu toate acestea, ceai de menta folosit in combinatie cu alte plante, cum ar fi de camelie, poate contine urme de cafeina. Aduce beneficii organismului uman nu numai in forma de ceai, ci si in forma de inghetata, pasta de dinti, sapunuri, sampoane etc.



  • Amelioreaza eruptii cutanate


  • Amelioreaza migrenele


  • Sporeste puterea mentala


  • Tine sub control herpesul bucal


  • Reduce greturile de dimineata


  • Potoleste pofta de mancare


  • Inlatura respiratia urat mirositoare



Menta are si ea efecte secundare in combinatie cu alte plante medicinale si medicamente. Multi experti sugereaza evitarea ceaiului de menta, in conditii medicale cum ar fi bolile gastrointestinale, care ar putea declansa un reflux de acid. Desi ceaiul de menta combate greata din timpul sarcinii, aceasta poate provoca relaxare uterina (impiedicand astfel contractiile miometrului) din cauza capacitatii sale de relaxare a musculaturii.



O supradoza de ceai de menta poate duce la diaree, incetinirea ritmului cardiac si palpitatii cardiace. Beneficiile ceaiului de menta nu sunt la fel pentru copii si sugari ca si la adulti, putand provoca unui copil sufocare si tuse. Mai mult decat atat, deoarece copiii sunt in curs de dezvoltare a sistemului imunitar, poate aparea chiar si o reactie alergica, fapt pentru care consumul acestei plante benefice pentru adulti trebuie restrictionat la copii.