Avantajele si dezavantajele unui backup online

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3273

Voteaza & Distribuie

Descriere

Siguranta informatiior este critica, de aceea backup-ul ar trebui sa fie una dintre cele mai importante lucruri pe care le iei in considerare in strategia IT. Fie ca esti un utilizator de afaceri sau nu, e nevoie sa ai un backup (o copie de rezerva).

Hard disk-urile sunt dispozitive electromecanice si sunt predispuse sa esueze din cand in cand. In prezent, producatorii au creat atat de multe hard discuri incat nu au timp pentru a testa fiecare hard care vine pe linia de asamblare. Aceasta lipsa de testare ar putea insemna un dezastru pentru o afacere avand in vedere datele pe care le stocheaza hard disk-ul.

Prin urmare, inainte ca un hard disk sau un mediu de stocare sa esueze, o afacere trebuie sa investeasca intr-o strategie de rezerva solida pentru a evita o astfel de pierdere. Odata cu aparitia de companiilor de linii rapide informatiile pot fi pastrare la centrele de backup online. Software-ul specific poate fi instalat pe calculator clientului si ori de cate ori un nou document, imagine sau film e stocat in "My Documents" un backup online a acestui fisier va ajunge automat la aceste depozite online.

Aceasta abordare pentru backup-uri ofera utilizatorilor siguranta, acestia stiind ca atunci cand un document este salvat aceasta informatie are o copie de rezerva sigura. Documentele salvate pot fi apoi accesate pe internet prin intermediul unui browser normal. Acest lucru permite unui utilizator de afaceri sa acceseze fisierul de oriunde, de pe orice calculator care se conecteaza la acesta. Acesta este un progres incredibil in strategiile de backup.

Centrele de backup online au responsabilitatea de a asigura ca backup-urile sunt realizate in intregime. Acest lucru imbunatateste integritatea datelor si redundanta.

Care sunt avantajele unui backup online?


- Nu se aloca sume uriase pe dispozitive de backup, benzi de backup si hard disk-uri USB
- Siguranta ca datele sunt stocate in timp real si accesul e imediat
- Capacitatea de a obtine datele de oriunde prin conexiune la internet, de pe orice calculator.

Care sunt dezavantajele unui backup online?

- Informatiile private ale clientilor nu ar trebui sa fie stocate utilizand centre de backup online, astfel incat aceasta strategie nu este aplicabila acestui tip de date.
- Informatiile ar trebuie sa fie protejate prin firewall-uri, si software de criptare, insa in cazul in care aceste retele au fost decriptate, informatiile pot fi accesate de oricine.

Cum functioneaza un backup online?

O parte din software este incarcat pe Windows sau mediul Mac. Acest software este insarcinat sa verifice periodic anumite directoare, de exemplu, "My Documents", si ori de cate ori se creeaza un fisier nou sau un fisier este actualizat in acest director, o copie va fi trimisa la serverele de backup online. Restaurarea unui fisier se poate face si in sens invers, fie prin parcurgerea serverului de web HTTP pentru a gasi fisierul, fie prin folosirea software-ului instalat local pentru a reconstitui o versiune specifica a unui fisier.