Atractii turistice in Rusia

Detalii

CategoriiTurism
TaguriRusia, vacanta
Ultima actualizareVineri 9 februarie 2018
Vizualizari11232

Voteaza & Distribuie

Descriere

Rusia este o destinatie turistica extrem de interesanta, dominata de contraste puternice ale istoriei antice alaturi de influente moderne. Exista o multitudine de atractii turistice in Rusia care nu trebuie sub nicio forma ratate. Inainte de a pleca in excursie, trebuie sa planificati totul astfel incat calatoria dumneavoastra cat mai bine organizata si sa nu pierdeti niciuna dintre atractiile turistice.

Cu toate acestea, atunci cand va hotarati sa mergeti in Rusia, trebuie sa luati in considerare vremea, un factor extrem de important, intrucat vorbim despre una dintre cele mai reci de tari din lume. Cele mai bune perioade in care puteti vizita Rusia sunt vara si primele luni de toamna.

Exista nenumarate locuri de vizitatat, incepand cu minunile arhitecturale, orasele cu o bogata incarcatura istorica si culturala si relieful variat.

Piata Rosie
Piata Rosie din Moscova
Piata Rosie din Moscova

Piata Rosie este cunoscuta nu numai ca centrul Moscovei, ci al intregii Rusii, fiind zona de unde pornesc toate arterele ale orasului. Cladirile ce inconjoara piata au o importanta arhitecturala semnificativa. Piata separa Kremlinul de zona comerciala Kitay-Gorod. Numele pietei porneste de la krasnaya, care inseamna rosu si frumos. Sensul din urma, de altfel un arhaism, i-a fost atribuit Catedralei Sfantul Vasile, ulterior fiind transferat si pietei.

Kremlinul
Kremlinul
Kremlinul din Moscova

Kremlinul este un complex istoric fortificat, care cuprinde palatele si catedralele din Piata Rosie. Aceste cladiri sunt construite de maestrii italieni si prezinta elemente de opulenta, caracteristica culturii imperiale. Complexul serveste in prezent ca resedinta oficiala a presedintelui Federatiei Ruse. Kremlinul are o suprafata de mai bine de 27 de hectare si este dominata de Catedrala Adormirii, Catedrala Bunei Vestiri, Catedrala Arhanghelului Mihail si Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare. Palatul Fatetelor este cea mai veche constructie, ctitorie a lui Ivan cel Groaznic.

Parcul Gorky
Parcul Gorky
Parcul Gorky

Parcul de distractii Gorky este situat pe raul Moskva, in Moscova. Acest parc de distractii este numit dupa Maxim Gorki, un autor si activist politic rus. Parcul dispune de targuri distractive, carusele si o roata Ferris. In timpul iernii, un imens patinoar de 15 000 de metri patrati a fost amenajat in cadrul parcului. Patinoarul are zone separate pentru copii, pentru dans, hochei sau patinaj clasic.

Strada Tverskaya

Strada Tverskaya
Strada Tverskaya

Un obiectiv turistic in sine, strada Tverskaya din Moscova este atat de frumos luminata in timpul noaptii, incat pur si simplu trebuie sa o vizitati. Tverskaya este pur si simplu unul dintre cele mai fumoase locuri unde poti face cumparaturi, poti mancasau te poti plimba, admirand cladirile vechi si oamenii. Veti gasi, de asemenea, pe aceste strazi unele dintre cele mai bune cluburi de noapte, hoteluri scumpe si teatre. Pe scurt, strada Tverskaya este centrul de divertisment si petrecere a timpului liber al orasului.

Catedrala Sfantul Vasile

Catedrala Sfantul Vasile
Catedrala Sfantul Vasile

Considerata a fi una dintre cele mai inalte cladiri din Moscova, Catedrala Sfantul Vasile este poate cea mai semnificativa cladire din capitala Rusiei. A fost construita in Piata Rosie intre 1555 si 1561 la dorinta lui Ivan cel Groaznic. Inca din 1990, catedrala face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, alaturi de Kremlin si de Piata Rosie.

Kunstkamera

Kunstkamera
Kunstkamera

Kunstkamera este una dintre cele mai vechi muzee din Rusia, prin urmare, reprezinta in continuare una dintre cele mai mari atractii din Rusia. Este situat in orasul Sankt Petersburg si gazduieste Muzeul de Antropologie si Etnografie al lui Petru cel Mare. Muzeul dispune de o colectie de aproximativ doua milioane de exponate.

Muzeul Ermitaj

Muzeul Ermitaj
Muzeul Ermitaj

Muzeul Ermitaj este unul dintre cele mai vechi si cele mai mari muzee din lume. Colectia sa cuprinde peste 60 000 de lucrari expuse in circa 1000 de sali, in vreme ce aproape 3 milioane de alte exponate se afla in rezerva muzeului. Printre artistii celebri ale caror lucrari sunt expuse aici ii amintim pe Paul Gaugain, Rembrandt, Matisse si Rubens, dar si Pablo Picasso si Leonardo da Vinci. Ermitajul grupeaza un complex de cladiri celebre: Micul Ermitaj, Vechiul Ermitaj, Noul Ermitaj, Palatul de Iarna, Palatul Mensikov si o parte a cladirii Statului Major.