Atlantida ? Orasul pierdut

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriIstorie
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari23978

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atlantida – Orasul pierdut

Ideea ca anticul oras sau continent este pierdut in ape pentru totdeauna ne va intriga intotdeauna. Au fost scrise legende si povesti despre aceste pamanturi de-a lungul timpului. Unii spun ca este un oras pierdut, unii ca ar fi un intreg continent. Altii zic ca nici macar nu ar fi existat vreodata. Orice Atlantida a fost sau ar fi putut sa fie, nu o sa stim niciodata.


De-a lungul timpului, multi au emis teorii si multi inca mai speculeaza. Platon a fost primul care a pomenit in scrierile lui de Atlantida, in dialogurile Timaeus si Critias din anul 360 inainte de Hristos. Daca exista alte documente care vorbesc de orasul pierdut inainte de aceastea, nu au fost descoperite. In dialogurile sale, Platon mentioneaza ca Atlantida a fost distrusa de zei cu 9,000 de ani inainte, deoarece era antagonista fata de Atena.


Atlantida


„... In aceasta insula a Atlantidei a existat o confederatie de regi, cu puteri mari si minunate, care domneau pe toata insula, si peste alte insule si de asemenea peste alte parti din continent." In timp ce unii cercetatori cred ca Platon a intentionat sa scrie doar o alegorie de un anumit tip, altii chiar cred in existenta Atlantidei. O societate utopica, in care locuitorii erau foarte civilizati si aveau o tehnologie avansata, o societate plina de oameni inteligenti, dar aroganti. Potrivit legendei, atlantii au fost distrusi din cauza ca au devenit prea mandrii.


Atlantida - Orasul priedut



Daca o civilizatie atat de avansata a existat acum 11,000 de ani, unde este ea acum? Pierduta pe fundul marii pentru totdeauna, ascunzand secrete ce nu vor fi niciodata gasite? Diferite ipoteze s-au dezvoltat de-a lungul timpului cu privire la localizarea ramasitelor Atlantidei. Marea Mediterana este cea mai populara locatie, altii cred ca este undeva pe fundul oceanului Atalantic, intre Europa si America.



Atlantida - Tringhiul Bermudelor


Poate cea mai fascinanta teorie localizeaza Atlantida in Tringhiul Bermudelor, unii conectand misterioasele disparitii de vapoare si avioane cu orasul pierdut. Daca atlantii aveau o tehnologie avansata, se poate sa fie existenta si in ziua de azi?



Inainte de a raspunde la toate aceste intrebari, ar trebui sa descoperim daca Atlantida a existat sau nu, a fost oras, o insula, un intreg continent?