Aromaterapia, la specialist sau la tine acasa

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3356

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aromaterapia este o terapie care apeleaza la esente aromate volatile din plante, cu efecte benefice asupra sanatatii. Aromaterapia se foloseste fie pe cale interna, sub forma de bai sau inhalatii, fie pe cale cutanata, de regula prin masaj.

Cum functioneaza aromaterapia? Odata ce aroma este inspirata, este stimulata acea parte a creierului ce e strans legata de memorie si emotii. Datorita acestui fapt ne bucuram noi de sentimentul de placere si rasfat atunci cand mirosim diversele miresme. Se poate spune ca mirosul si amintirile personale merg mana in mana, starnindu-ne fiecaruia o anumita senzatie. Uleiuri aromate precum lavanda si musetelul sunt cunoscute pentru efectul antistres.

Aromaterapia prin masaj intensifica proprietatile uleiurilor. Implicand actiunea asupra coloanei vertebrale, masajul reda echilibrul corpului.

Aromaterapia la specialist
In urma unei consultatii, specialistul in aromaterapie iti va dezvalui informatiile ce privesc nevoile corpului tau. Un tratament aromaterapeutic tine in jur de o ora. Terapia se incepe cu spatele, se continua cu picioarele si se inainteaza treptat spre fata, piept si stomac. Seara s-a dovedit cel mai potrivit moment al zilei pentru ca efectele de relaxare si rasfat sa fie maxime.

Aromaterapia acasa la tine
Nu exista doar varianta de aromaterapie prin masaj la saloane specializate. Aceleasi efecte le poti obtine la tine acasa. Cum se procedeaza? Adauga uleiuri aromate in apa din cada, de trei ori pe saptamana. Timp de 10 minute uita de tot si relaxeaza-te in cada cu arome. Inhaleaza adanc si te vei elibera de stres, iar sentimentul de confort si rasfat te va coplesi intrutotul.

Cele mai eficiente esente aromatice sunt cele cu lavanda, rozmarin, ghimbir, tamaie, lemn de santal sau ylang ylang. Acestea va vor inalta pe culmile celor mai placute senzatii.