Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

Realizarea arborelui genealogic

Familie si copii

Pentru cei care vor sa isi faca singuri arborele genealogic, acestia pot miza pe trei tipuri de a realiza acest grafic:

Graficul ascendentului sau diagrama stramosilor

In cazul acestei metode, este bine ca persoana interesata in realizarea unui arbore genealogic sa afle daca exista deja o harta genealogica a familiei. Altfel, se incepe diagrama cu persoana care vrea sa afle cum ii este arborele genealogic, apoi isi va trece stramosii in ordinea invers cronologica.

model arbore genealogic

model arbore genealogic

In partea stanga a numelui primei persoane se noteaza data si locul nasterii. Se va scrie apoi, in dreapta sus, numele tatalui cu datele aferente, plus cele legate de casatorie, la fel se va face si cu numele si datele mamei, doar ca in partea dreapta a numelui primei persoane a arborelui.

Deasupra numelor parintilor, la fiecare in parte se trec parintii lor, sub aceeasi forma si la fel se face si pentru ceilalti stramosi. Diagrama respectiva poate detecta doar rudele directe de sange, se omit ramurile cu frati, matusi, nepoti etc. Uneori, in acest tip de diagrama, numele tatalui se scrie deasupra numelui mamei.

Reprezentarea descendentilor in forma unui grafic

Acest sistem incepe de la stramosul unei linii si se cauta descendentii din generatie in generatie. Se va trece in partea de sus a colii numele primului cuplu de la care sa se porneasca pentru a se afla descendentii si se va nota, ca si in cazul celalalt, data nasterii, a casatoriei si a mortii.

Apoi, se va desena un chenar in jurul fiecarui nume si acestea vor fi legate intre ele prin linii orizontale – in cazul persoanelor casatorite. Se va trasa apoi o linie verticala spre urmasi, iar aici, pe randul doi, vor fi trecute numele copiilor, iar casatoriile vor fi din nou marcate cu cate o linie orizontala.

Bineinteles, in cadrul acestui arbore genealogic, se vor trece datele si pentru aceste persoane, iar acest intreg proces se va repeta pana cand se va ajunge in prezent.

Reprezentarea sub forma de text a descendentilor

In acest caz, fiecare generatie va fi numerotata, iar cei care intra in familia respectiva prin casatorie nu vor fi numerotati, ci vor fi notati cu litere. Se va scrie, la inceput, in partea de sus a hartiei, cifra 1 si numele stramosului, iar pe randul urmator, putin mai in interior, se va scrie numele sotiei care va fi precedat de litera "a".

Pe celalalt rand se va nota numele celui mai mare copil, care va fi numerotat cu 2, iar aceeasi cifra se va trece si la urmatorii copii. Pasii se repeta pana cand se ajunge la persoanele din prezent. Langa fiecare nume se va trece, bineinteles, data si locul nasterii, date despre casatorie, data mortii.Comentarii


Postat de Tudosa Mantu Valeria , 12 Iunie 2014, 18:59

Vreau sa aflu arborele familiei Toma Hodorogea, Mantu Ioana, Tudosa Valeria

 
Postat de emili ioan , 22 Decembrie 2011, 18:46

cum pot sa aflu si eu arborele geneaologic al familiei mele?

 
 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)