Aquapolis Szeged

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9068

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aquapolis Szeged este cel mai mare aquapark din sud-estul Europei. Inaugurat la Szeged, in Ungaria, in martie 2010, Aquapolis este destinat tuturor categoriilor de persoane si pune la dispozitie vizitatorilor un strand si un complex de terapie balneara, welness si spa. Aquapolis este construit pe o suprafata de 34 000 de metri patrati, in apropierea Hotelului Hunguest Forras din Szeged si are o capacitate de circa 3000 de persoane. Important de stiut este faptul ca Aquapolis este deschis tot anul, indiferent de anotimp, avand acoperita o suprafata de 27 000 de metri patrati.




Aquapolis Szeged


Aquapolis Szeged, cel mai mare aquaparc din sud-estul Europei




Punctele de atractie


Punctele principale de atractie ale aquapark-ului sunt toboganele cu apa si bazinele. Cel mai mare tobogan cu apa are o lungime de 272 de metri si o inaltime de 30 de metri, iar urmatorul ca marime are 223 de metri. Strandul este prevazut cu un lift panoramic pentru a permite accesul la tobogan, dar si pentru a oferi oportunitatea vizitatorilor de a se delecta cu o priveliste de exceptie asupra orasului.




Tobogan Aquapolis


Tobogan la Aquapolis




Suprafata bazinelor insumeaza 4400 de metri patrati, mai mult decat suficient pentru ca vizitatorii sa aiba parte de distractie. In centrul parcului acvatic a fost plasat un bazin cu curenti de apa, cascade si instalatie de facut valuri. Zona welness are bazine de relaxare, jacuzzi, sauna finlandeza, sauna cu infrarosu, masaj, cabina de aburi romana, camera salina, cabine de aromoterapie, bazine pentru scufundari. De asemenea, complexul garanteaza odihna si destinderea oaspetilor prin amenajarea unei zone de relaxare, fara zgomot, ce permite accesul clientilor de peste 16 ani.




Bazin Aquapolis


Bazin la Aquapolis




Doritorii de distractie si senzatii extreme pot opta pentru labirint, casa de apa de patru etaje, cascade, coridoare-curent sau pat-jacuzzi.


Fiind un complex destinat tuturor grupelor de varsta, exista bazine si pentru copii si bebelusi, precum si un spatiu "mama si copilul" unde copiii pot fi culcati, iar mamele pot alapta.


Aquapolis asigura si tratamente in regim ambulatoriu, prin intermediul medicilor specialisti in reumatologie, fizioterapie si recuperare angajati in cadrul complexului acvatic. Pentru a veni in ajutorul celor care au nevoie de fizioterapie, Aquapolis a pus la dispozitie camere de gimnastica medicala individuala si de hidromasaj, sali de baie carbogazoasa, bazine cu apa termala sau namol si bazine pentru gimnastica in grup.




Jacuzzi Aquapolis


Jacuzzi la Aquapolis







Sauna cu infrarosii Aquapolis


Sauna cu infrarosii la Aquapolis




Accesul la Aquapolis

Preturilor biletelor variaza in functie de tipul acestora. Cel general, care asigura accesul pentru intreaga zi, costa 4000 de forinti (aproximativ 60 de lei). Celelalte, in functie de ora pana la care permit accesul, pornesc de la 2500 de forinti (40 de lei). Aquapolis ofera si reduceri pentru copiii de pana la 12 ani, pentru tinerii intre 12 si 23 de ani si pentru pensionari. Accesul exclusiv la bazinul de inot costa 1500 de forinti (24 de lei).


Drum si cazare


Romanii pot ajunge la Aquapolis mergand pe drumul de la Timisoara pana la Szeged, cu iesire prin Vama Cenad, sau pe drumul Arad-Szeged cu iesire prin Vama Nadlac. In ambele cazuri, drumul din vami pana la Szeged dureaza putin peste o ora.


Turistii pot opta pentru cazare la hoteluri sau pensiuni. Preturile pornesc de la 40 de euro pe noapte pentru camera dubla dotata cu aer conditionat, televizor prin satelit, baie proprie si internet gratuit.