Animalele si recordurile

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareDuminica 2 aprilie 2023
Vizualizari20695

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cel mai greu animal – Balena albastra O balena albastra cantareste in medie 150 de tone, fiind cel mai greu animal din lume. Nimeni nu poate concura cu aceasta cetacee, recunoscuta prin corpul sau lung, fin, gri albastrui. Putand depasi 30 de metri in lungime, acesta este si in ziua de astazi cel mai mare animal care a trait vreodata pe Pamant. Inima balenei albastre cantareste 700 kg si limba sa este la fel de grea ca un pui de elefant. Datorita celor 300 de randuri de oase, mananca pana la 4 tone de krill pe zi. Nici micutul pui de balena nu e mai prejos decat parintii sai: masoara aproximativ 6,5 metri, si creste cu aproximativ 3,6 kg pe ora.

Cea mai mare pasare – Strutul Cu cei 2,20 m inaltime si cele 120 kg, strutul este cea mai mare si cea mai inalta pasare de pe planeta noastra. Usor de recunoscut datorita penajului sau alb-negru (masculii) sau gri-maro (femelele), strutii populeaza campiile aride din Africa Centrala si de Est. Dar aceasta pasare nu se culca pe laurii staturii ei ci isi detine recorduri si pe alte planuri: e dotata cu cei mai mari ochi dintre toate animalele terestre, face cele mai mari oua din lume si este bipedul cel mai rapid, avand o viteza de 70 km / ora. Chiar daca este cel mai rapid alergator, este o pasare care nu zboara.

Cea mai rapida pasare – Soimul pelerin Cu o viteza maxima de 180 km / ora, soimul pelerin este pasarea cu el mai rapid zbor din lume. Aripile sale lungi in forma de varf ii ofera aceasta viteza exceptionala, iar narile ii sunt dotate cu deflectoare, ceea ce inseamna ca aceasta pasare de prada respira perfect in coborare. Traieste in Europa, America si Africa, este o pasare de prada formidabila si atacurile ei sunt deosebit de spectaculoase. Fiind foarte silentioasa, isi ia prada prin surprindere.

Cel mai lung gat, cea mai rapida bataie de aripi, cel mai rapid mamifer marin

Animalul cu cel mai lung gat – Girafa Acest mamifer copitat si rumegator se poate lauda ca detine un record original: gatul lui poate atinge aproximativ 2,40 metri lungime. Nu poseda mai multe vertebre cervicale decat alte mamifere, insa evolutia ei peste milenii a ajutat girafa sa ajunga la copaci. Atleta, poate ajunge la 55 km pe ora cand alearga la galop.

Pasarea cu cea mai rapida bataie de aripi – Colibri Gratiosul si minusculul Colibri poate bate din aripi pana la de 80 de ori pe secunda in timpul unui zbor inapoi. Aceaste batai pot ajunge la 200 pe secunda atunci cand pasarea plonjeaza. Dar aceasta pasare nu se opreste aici: in comparatie cu greutatea sa, are cea mai mare inima dintre toate pasarile, acestea reprezentand 2,4% din masa corpului sau. La corb, de exemplu, inima reprezinta doar 1% din masa corpului lui.

Cel mai rapid mamifer marin – Orca Numita si balena ucigasa, orca este, in ciuda o dimensiunilor si greutatii ei, cel mai rapid mamifer marin din lume. Viteza sa atinge 55km/ora, unii oameni de stiinta avansand cifra la 65 km/ora pe distante scurte. Orca este usor de recunoscut datorita pielii ei alb-negru. Cantareste in medie 9 tone si poate masura pana la 9,5 metri lungime.

Cel mai lung sarpe, cel mai mare animal terestru si cel mai mare peste

Cel mai lung sarpe – Pitonul reticulat In lumea serpilor exista tot felul de recorduri impresionante: de la anaconda si cele 220 kg ale sale, la pitonul de Seba si cei 6 metri lungime ai sai, concurenta este acerba. Cu toate acestea, pitonul reticulat detine lungimea record: cei 9 metri pe care ii masoara au maturat toti concurentii. S-au observat si specimene de peste 10 metri. Originar din Asia, este caracterizat printr-o piele cu romburi de culoare inchisa inconjurate de benzi inguste, mai deschise la culoare.

Cel mai mare mamifer terestru – Elefantul african Masurand 4 metri si cantarind 7,7 tone, elefantul african nu are nici o problema in a-l depasi pe varul sau, elefantul asiatic. Coltii unui mascul pot cantari pana la 40 kg fiecare si pot masura pana la 1,5 metri lungime. Mananca pana la 200 kg de plante in fiecare zi, cresterea sa este continua, si chiar si coltii lui continua sa creasca pe tot parcursul vietii sale.

Cel mai mare peste – Rechinul balena Cu o dimensiune cuprinsa intre 4 si 14 de metri si o greutate de 12 tone, rechinul balena este cel mai mare peste de pe planeta noastra. Numai Megalodonul, specie disparuta, l-ar fi putut intrece. Hranindu-se doar cu plancton si krill, rechinul balena mananca cantitati mari de peste pentru a-si compensa greutatea.