Alimente necesare in timpul antrenamentului

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2143

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un antrenament corect merge dincolo de numarul de repetari pe care le faci in timpul exercitiilor sau de kilometri parcursi pe banda de alergare. Pe langa un antrenament sustinut, pasionatii de sport mai au nevoie si de o dieta adecvata, care sa le sustina activitatea fizica depusa.




sportivi-hidratre


Pasionatii de sport au nevoie de o dieta adecvata




In perioada de pre-antrenament:

Este indicata o masa cu indice glicemic scazut. Daca esti tipul de persoana pentru care nu este posibil sa lucreze pe stomacul gol, poate doresti sa incerci aceasta alternativa pentru a-ti stimula arderile: mananca o masa cu efect de "eliberare lenta" a carbohidratilor (exemplu: fulgi de ovaz, tarate sau cereale, o chifla integrala de grau sau paine prajita) trei ore inainte de a te antrena.


Intr-un studiu publicat in Jurnalul de Nutritie, cercetatorii au evaluat rata de ardere a grasimilor la opt femei sanatoase dupa ce au mancat doua variante de micuri dejun: musli cu lapte, piersici, iaurt si suc de mere intr-o zi, fulgi de porumb cu lapte degresat, paine alba cu margarina si gem si o bautura energizanta in alta zi. Rezultatele au indicat faptul ca cea de a doua optiune este mai potrivita si da rezultate favorabile in timpul antrenamentului.




cerealele


Cerealele, parte esentiala a dietei sportivilor




Importanta hidratarii:

Hidratarea va poate ajuta sa functionati mai bine in timpul antrenamentului: intr-un studiu, oamenii care au fost chiar si usor deshidratati, au avut, de obicei, o posibilitate mai scazuta de a se antrena (aproximativ 75 la suta au parcurs exercitiile mai greu ca de obicei). Hidratarea pre-exercitiu cu 2 pana la 3 cani de apa, cu aproximativ 3 ore inainte de a incepe antrenamentele este optima.


In timpul antrenamentului:

Pentru a stimula energia in timpul activitatilor solicitante, cercetarile recente sugereaza ca amestecurile de carbohidrati (alimente care contin fructoza si glucoza), sunt eficiente in a asigura cantitatea de glucoza necesara functionarii optime a organismului. Dar, inainte de a ajunge sa alegi o bautura energizanta, ia in considerare mierea: ea are in mod natural un continut egal de fructoza si glucoza, dar conE?ine, de asemenea, o mare cantitate de antioxidanti si vitamine.




banane


Bananele ajuta la refacerea echilibrului fizic dupa un antrenament




In perioada post-antrenament:

Daca antrenamentul dureaza o ora sau mai mult, un pahar de ciocolata cu lapte sau alte bauturi asemanatoare este indicat. Carbohidratii din aceasta bautura vor ajuta la eliberarea de energie stocata in muschi si va vor fi de ajutor in recuperarea musculara (mai mult decat o bautura ce contine doar carbohidrati). Nu va place laptele? Inlocuiti-l cu o gustare post-antrenament pe baza de banane si unt de arahide.


Scris de Amanda Oproiu