Aligatori Vs Crocodili

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari16735

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi multi dintre noi credem (gresit) ca aligatorii si crocodilii sunt aceleasi animale, acestia fac parte din familii taxonomice diferite. Difera si in ceea ce priveste habitatul, culoarea, comportamentul, forma botului, plasarea maxilarelor si diverse alte aspecte.




Aligator Vs crocodil


crocodil vs aligator




Aligatori Vs Crocodili

Printre cele mai misterioase si cele mai agresive specii de animale de pe Pamant se numara si crocodili. Fara indoiala, sunt unele dintre animalele cele mai periculoase. In ciuda diferentelor evidente dintre crocodili si pasari, acestea sunt considerate a fi specii cu un mod de viata strans legat. Foarte des, crocodili sunt confundati cu aligatorii, in principal din cauza similitudinilor lor in ce priveste aspectul exterior. Dar acesti „devoratori feroce de om" apartin unor familii diferite.



Aligatorii sunt foarte asemanatori cu crocodilii, fie ca este vorba de aspect, habitat sau hranire. Prin urmare, este destul de dificil sa se diferentieze un aligator de un crocodil. Dar daca stiti trasaturile de baza ale fiecarui grup separat va fi usor sa observati diferentele dintre aligatori si crocodili.




crocodil


crocodil






aligatori


aligatori




Diferenta taxonomica

Mai intai de toate, haideti sa comparam aligatorii si crocodilii in ceea ce priveste familiile lor taxonomice. Desi ambele reptile apartin aceluiasi ordin Crocodilia, aligatorii sunt clasificati in familia Alligatoridae, in timp ce crocodilii sunt membri ai familiei Crocodylidae.


Habitatul

In ceea ce priveste habitatul aligatorilor si al crocodililor, ambii traiesc in aproprierea apei si isi depun ouale pe uscat. Dar diferenta este ca aligatorii prefera apa proaspata, in timp ce crocodilii prefera sa traiasca in apa salmastra sau apa sarata.


Comportamentul

O alta diferenta dintre aligatori si crocodili este comportamentul si temperamentul. Ambele reptile sunt furioase, dar crocodilii sunt mai agresivi in comparatie cu aligatorii. Aligatorii incearca sa fuga de cele mai multe ori atunci cand se apropie un om, in timp ce crocodilii au tendinta de a ataca orice in preajma lor.


Coloratia organismului

Vorbind mai multe despre aligatori vs crocodili, culoarea corpului aligatorilor este mai inchisa decat a crocodililor. Aligatorii sunt in cea mai mare parte negriciosi sau gri, in timp ce culoarea crocodililor este verde oliv sau maro.


Forma botului

Diferenta cea mai notabila intre un aligator si un crocodil este forma botului. Aligatorii au botul mai larg in forma de "U", in timp ce forma botului unui crocodil este ingusta si formeaza un V spre capat.


Plasarea maxilarelor

Plasarea dintilor este de asemenea o trasatura distinctiva ce delimiteaza aligatorii de crocodili. Plasarea maxilarului unui aligator este de asa natura incat falca superioara este mai larga si o acopera complet pe cea inferioara. La crocodili, latimea maxilarelor superioare si inferioare este aceeasi, prin urmare, dintii din maxilarul inferior sunt vizibili cand gura este inchisa.


Picioarele din spate

La aligatori, este notabila absenta bordurii zimtate la picioarele din spate, zimturi prezente la picioarele crocodililor.


Receptorii dermici de presiune (Dermal Pressure Receptors)

Acestia sunt adancituri mici, negre, senzoriale care ajuta la detectarea schimbarilor presiunii apei. Atat la aligatori cat si la crocodili, acesti receptori servesc la localizarea pradei. La aligatori, sunt prezenti doar in jurul maxilarului, in timp ce la crocodili aceste organe senzoriale sunt prezente in aproape fiecare portiune a corpului.


Glandele de sare

Atat aligatorii cat si crocodilii au glande salivare (glande de sare) in limba diferite dpdv structural. Crocodilii folosesc aceste glande pentru a excreta excesul de sare din organism, in timp ce la aligatori aceste glande de sare nu sunt functionale. Acesta este motivul pentru care un crocodil poate tolera apa sarata, spre deosebire de un aligator.