Alegerea lampilor si a corpurilor de iluminat

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricorpuri de iluminat, Cum sa/How to, instalatii electrice
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari6269

Voteaza & Distribuie

Descriere

O lampa poate servi mai multor scopuri, de la iluminarea biroului dvs. pana la a fi o piesa artistica sau decorativa. Va poate transforma camera ta intr-o clipa, iar lampa perfecta poate transmite exact sentimentul pe care il asteptati de la incaperea pe care o lumineaza. Mai jos veti gasi cateva sfaturi pe care sa le luati in considerare cand va cautati un corp de iluminat.

Amplasarea

Lampi de podea

Este ceea ce determina stilul lampii de care aveti nevoie. Nu puteti pune in camera de zi o lampa de dormitor, la fel cu nu veti instala in interior un felinar de exterior.

Scopul

Pentru ce veti folosi lumina ei? Pentru lectura, scris sau gatit? Sau poate o veti folosi doar ca obiect decorativ. Va trebui sa luati in considerare cerinte suplimentare, in functie de scopul lampii. In sectiunea urmatoare, veti gasi mai multe sfaturi pentru alegerea potrivita a luminii de lucru.

Atmosfera

Factorul care trebuie luat in considerare este cantitatea de lumina pe care o propaga. Daca va doriti o lampa pentru ambianta, aveti nevoie de mai putina lumina, in timp ce, pentru un birou, veti avea nevoie de mai multi watti.

Decorul

Lampa dvs. ar trebui sa completeze decorul camerei si stilul, sa se armonizeze cu culorile si sa se incadreze in ansamblu.

Alte surse de lumina

Nu uitati ca prea multa sau prea putina lumina va dauneaza ochilor, obosindu-i. Asadar, inainte de a cumpara o lampa, ganditi-va la toate sursele de lumina care intra in camera.

De ce sa tineti cont cand va cumparati o lampa de lucru?

Lampi de birou

Daca sunteti dreptaci, lumina de pe birou trebuie sa vina din stanga pentru a nu va umbri munca. Opusul este valabil pentru stangaci. In cazul in care va doriti o lampa de podea, asigurati-va ca are o lumina suficient de puternica pentru a reduce reflectiile. Lampa poate fi pozitionata fie deasupra umarului stang, fie deasupra celui drept. Regula pentru dreptaci sau stangaci nu se aplica la lampile de podea. Cea mai importanta cerinta este realizarea unui echilibru de succes intre iluminatul muncii si iluminatul general pentru a evita oboseala ochilor.

Alegerea becurilor pentru lampa dvs.

Verificati watii recomandati pentru lampa dvs. Puteti gasi informatia pe ambalajul fiecarui obiect de iluminat. Nu folositi niciodata un bec cu putere mai mare decat cea pe care o cere lampa. De ce sa nu alegeti un bec ecologic! Foloseste mai putina energie decat un bec normal, astfel incat nu numai ca reduceti consumul de curent, ci economisiti si bani.