Adevarul despre iepuri

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4828

Voteaza & Distribuie

Descriere

Iepurii sunt animale care iubesc sa stea jos pe pamant. Nu le place in mod deosebit sa fie luati in brate. Se sperie de obicei foarte repede, iar energia unui prescolar (sau sugar) activ ii poate speria.

Miscarile bruste si zgomotele galagioase ale copiilor mici ii fac sa devina agitati. Nu se potrivesc din punct de vedere fizic cu manipularea brutala. La fel ca in cazul oricarui animal de companie, parintii trebuie sa fie primii care-si asuma responsabilitatea pentru ingrijirea animalului. Multi copii isi vor pierde interesul in privinta animalului de companie dupa o vreme, in special daca acesta va fi tinut afara intr-o cusca.

Asta nu inseamna ca ei nu iubesc iepurele sau ca n-ar trebui sa aiba unul. Insa parintii trebuie sa dea un exemplu in privinta ingrijirii animalului de companie si sa-si incurajeze copilul sa participe alaturi de ei la ingrijirea acestuia. Multi parinti considera ca un iepure este potrivit ca primul animal de companie al unui copil, pentru a-l invata sa fie responsabil. Iepurii au constant nevoie de ingrijire zilnica si aceasta ingrijire este de cele mai multe ori prea mult pentru orice copil ca sa fie lasat sa se descurce singur. Ideal ar fi ca un copil sa nu fie total responsabil pentru viata unui animal de companie, mai ales un copil sub 12 sau 14 ani.

Notiuni de baza despre iepuri

Multe persoane isi tin animalul de companie inchis intr-o cusca din spatele casei. Dupa ce a trecut entuziasmul legat de noul animal de companie, acesta poate deveni un animal izolat si uneori chiar abuzat. Multi dintre cei care si-au tinut iepurasul afara sunt surprinsi de faptul ca atunci cand il aduc in casa, acest iepuras are o personalitate proprie. Nu este doar un obiect intr-o cusca. Iepurii sunt inteligenti, amuzanti, dragastosi si foarte haiosi, dar nu si daca singura lor relatie cu o fiinta umana este atunci cand li se arunca mancare in cusca. Sa tii un iepure in casa implica niste ingradiri in casa, unde iepurele sa nu ajunga, pentru a asigura protectia casei tale si a animalului tau de companie.

Cablurile electrice trebuie acoperite sau sa nu fie accesibile, iar mobila de lemn ii atrage pe multi iepurasi. Plantele otravitoare trebuie mutate de asemenea din calea iepurasilor. Daca alegi sa-ti tii iepurele afara este important sa ai o cusca adecvata. Ia in considerare sa construiesti un tarc destul de mare, astfel incat copilul tau sa incapa inauntru sa se joace cu iepurele, fara sa fie nevoie sa-l ridice in brate sau sa ai temeri ca va fugi. O cusca normala, imprejmuita cu sarma pe o suprafata de 2/2 metri este perfecta. Pentru siguranta iepurelui, tarcul trebuie sa fie protejat impotriva pisicilor si cainilor, bine infipt in pamant si acoperit deasupra.