5 tipuri de dureri de cap

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8251

Voteaza & Distribuie

Descriere

Durerea de cap tensionata
Majoritatea durerilor de cap sunt dureri tensionate cauzate de stress si se repeta destul de des. De obicei nu prezic ceva grav, dar pot fi foarte greu de suportat si de trait cu ele. Nu se stie exact ce cauzeaza durerea de cap tensionata. Ea poate dura de la 30 de minute la cateva zile. Ca tratament se pot lua pastile prescrise de doctor sau de farmacist.

Durerile de cap de tip ciorchine
Aceste dureri afecteaza mai mult barbatii decat femeile si apar in grupuri sau in cicluri. Se declanseaza subit si sunt foarte severe si istovitoare, fiind localizate intr-o singura parte a capului. Provoaca lacrimari ale ochilor si congestie nazala pe aceeasi parte a fetei. In timpul unui atac, suferinzii nu au stare si nu pot sta intinsi in pat. Printre declansatorii acestor dureri se numara: fumatul, alcoolul, problemele de somn (cel mai bine ar fi sa va treziti si sa va culcati la aceeasi ora si nu dormiti dup-amiaza), stressul. Ca tratament, doar medicamente impotriva durerii, prescrise de doctor.

Durerile de sinusuri
Cand un sinus se inflameaza, de obicei, din cauza unei infectii, el cauzeaza durere. De obicei e insotit de febra si se poate depista cu ajutorul unui RMN sau al unei tomografii.Durerile de cap provocate de sinusuri pot fi tratate cu ajutorul antibioticelor, antihistaminicelor sau decongestionatelor.

Durerile de cap de tip recul
Folosirea excesiva a calmantelor pentru incetarea durerii de cap, poate duce... tot la dureri de cap. „Vinovatii" sunt aspirina sau ibruprofenul.Una dintre teorii sustine ca prea multa medicatie poate excita creierul si astfel se pot declansa mai multe dureri. Alta sustine ca durerea reapare imediat ce medicamentul scade in fluxul sanguin.

Migrenele
Durerile migrenoase provin dintr-o problema neurologica care circula in familie si sunt definite de anumite criterii:

  • cel putin cinci episoade de durere anterioare
  • durata de la patru ore inspre 72
  • cel putin doua din aceste simptome: durere pe o singura parte a capului, durere palpitanta, durere crescatoare de la foarte usoara pana insprea foarte puternica, durere ce impiedica activitatea zilnica
  • cel putin una dintre simptomele asociate: greata sa stari de voma, sensibilitate la lumina si la zgomote.

Un atac migrenos poate fi anticipat de distorsiuni vizuale (linii valurite sau puncte) sau amortirea mainilor.