5 pasi catre sanatate

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2412

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu numai educatia si frumusetea merita investitii si atentie. Cu cat ne neglijam sanatatea cu atat suntem mai expusi riscului aparitiei bolilor, care sunt din nefericire extrem de variate.

1. Renunta la fast-food

Mancarea de tip fast-food are efecte negative atat asupra sanatatii cat si siluetei! Partea mai grava, pe langa faptul ca alimentele cumparate din fast-food-uri sunt pline de grasimi si zaharuri, e ca acestea creeaza dependenta.

2. Nu uita de necesarul de vitamine

Daca crezi ca ai o problema datorata deficitului de vitamine, nu te hazarda sa cumperi x feluri de vitamine de capul tau! Incearca sa le iei din alimentele bogate in vitamine, iar daca problema persista, fa-ti analizele specifice si achizitioneaza-le in functie de vitaminele de care duci lipsa si de recomandarea medicului.

3. Expune-te la lumina soarelui

Lumina soarelui asigura organismului tau o cantitate semnificativa de vitamina D. Deficitul de vitamina D implica riscul declansarii diferitelor forme de cancer. Asadar nu fugi de lumina soarelui, chiar si cateva minute pe balcon sau in curte te vor ajuta enorm de mult in acest sens. In anotimpul cald, cand razele soarelui sunt puternice, e recomandata folosirea cremelor cu SPF.

4. Asigura organismului tau necesarul de enzime

Enzimele sunt folosite de organismul nostru in procesul de digerare, insa corpul nostru nu produce o cantitate suficienta. Trebuie sa consumi zilnic alimente care faciliteaza digestia, cum sunt: germeni de grau, lapte proaspat de vaca, galbenus de ou crud sau preparat moale, legume, fructe si zarzavaturi.

5. Renunta la obiceiul de a amana mereu lucrurile

Fie ca iti propui sa incepi o dieta echilibrata, sa te apuci de vreun sport sau sa elimini orele suplimentare de lucru, nu mai cauta motive de a amana mereu lucrurile. E un obicei de care greu vei scapa iar, in momentele de luciditate, vei realiza ca nu ai realizat nimic din ce ti-ai propus pentru ca nu esti in stare.

Da, e adevarat ca ai voie sa trisezi din cand in cand, dar nu mai mult de atat.