4 explicatii despre esecul dietelor

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1734

Voteaza & Distribuie

Descriere

dietaScopul unei diete este, in principal, de a avea rezultate vizibile. Daca nu se vede cat ai muncit pentru silueta ta, n-are rost sa te mai chinui. Asta e felul in care gandesc mai toate femeile cand se apuca de slabit si raman dezamagite cand dieta se sfarseste. Exista explicatii pentru care regimurile alimentare urmate nu functioneaza !



Una dintre problemele femeilor este geutatea nedorita. In timp ce unul-doua kilograme sunt usor de dat jos, dupa dieta, majoritatea se intorc la obiceiurile nesanatoase si greutatea de care fugeau atat se reinstaleaza. Explicatiile pentru esecul unor diete sunt:



1. Dieta nu este ceva temporar, ci un stil de viata



Daca traiesti cu impresia ca o dieta se tine timp de o luna, dupa care poti sa-ti faci de cap in bucatarie si mai speri ca greutatea ta sa ramana aceeasi, te cam inseli! Pentru a-ti mentine o greutate constanta, trebuie sa iti schimbi intregul mod de alimentatie si sa te tii de el pentru totdeauna.



Nu renunta dintr-o data la tot ce-ti place, pentru ca dieta e si-asa un chin in plus. Scoate din alimentatie doar alimentele care iti influenteaza grav greutatea si rand pe rand poti elimina tot ce te ingrasa.



2. Dieta poate cauza o depresie



Faptul ca nu esti multumita de corpul tau impreuna cu abstinentele la care te supune dieta sunt doua motive suficiente care sa te faca sa plangi.



Iar lacrimile, parerea de rau, autodesconsiderarea nu fac decat sa anuleze toate efectele unei diete. Incearca sa nu te descurajezi si gandindu-te la scopul pentru care te lupti, sa mergi mai departe.



3. Efectul Yo-Yo



Yo-Yo este mingea infasurata pe ata, care odata lasata in jos, se ridica singura pe ata in sus. Exact acelasi efect il au si multe dintre diete. Desi slabesti, dupa un timp te ingrasi la loc. Corpul se obisnuieste cu numarul redus de calorii si poate sa le depoziteze si mai aprig ca inainte.



Pentru a evita acest efect, vorbeste cu un specialist care te va ajuta sa gasesti un regim alimentar potrivit organismului tau.



4. Daca auto-control nu e, nimic nu e



Multi se jura ca s-au chinuit sa tina o dieta, dar aceasta n-a dat roade pentru ca n-au putut sa se tina de ea. Unii, mai disperati, recurg chiar la hipnoza pentru a se dezobisnui de unele tabieturi alimentare.



Automotivarea e cea mai sigura cale spre reusita.