30 de lucruri simple care aduc fericirea

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5359

Voteaza & Distribuie

Descriere



muzica preferata


ascultarea cantecului preferat aduce fericirea



Lucrurile simple sunt la indemana oricui si pot avea un impact neasteptat asupra oamenilor. Cei care nu au fost binecuvantati cu frumusete, bogatie sau celebritate (daca acestea sunt motive reale pentru fericire) vor gasi bucurie si in lucrurile cele mai simple: o hartie de 10, gasita in buzunarul unor blugi uitati prin dulap, o zi insorita, un cantec care-ti aduce aminte de un moment fericit din trecut.



Un studiu britanic, efectuat cu participarea a 3000 de adulti, arata ca „declansatorii" bunei dispozitii, a unei stari de bine, nu sunt asa de greu de intalnit pe parcursul unei zile absolut banale. Pot fi lucrurile cele mai simple. Culcarea intr-un pat cu asternuturi proaspat spalate, sau vederea unor batrani care merg pe strada tinandu-se de mana pot fi incluse in lista acelor lucruri mici care pot da stralucire zilei.


Sondajul de opinie si studiul britanic au avut in vedere stabilirea a 50 de lucruri care-i fac pe oameni fericiti si s-a constat ca fericirea este, de fapt, accesibila oricui, prin intamplari, circumstante simple. Doar faptul ca este sambata i-ar putea face pe 38% dintre oameni sa se simta mult mai bine dispusi decat intr-o zi obisnuita, mai ales cand se trezesc si-si dau seama ca week-end-ul tocmai a inceput.


Lumina soarelui a fost identificata drept unul dintre principalele motive pentru cade ne simtim bine, figurand in top 10 lucruri care ne bucura. Un moment de meditatie, rasul unui copil, sau mirosul ierbii proaspat taiate indeamna si ele la o schimbare, in bine, a starii de spirit. Majoritatea celor interpelati cu ocazia studiului au declarat ca apreciaza generozitatea celor din jur, chiar daca nu sunt ei beneficiarii ei. Unii se simt bine cand vad pe cineva ca cedeaza locul in autobuz unui batran.


Toata agitatia de fiecare zi face o persoana sa nu se simta bine decat cam jumatate de saptamana. Chiar daca seful ti-a tras un perdaf in ziua aceea, un mic gest din partea unui prieten sau familiei poate face minuni. Alta chestiune legata de perceptie si starea de bine este momentul in care simtim ca a „inceput viata" cu adevarat. Daca pana acum, studiile in vigoare fixau acel moment la varsta de 40 de ani, cercetari recente dau dreptate celor care se simt nemaipomenit de bine la 38 de ani, oameni care trag adanc aer in piept, isi examineaza bilantul realizarilor si constata ca viata a inceput atunci.


Se pare ca oamenii se simt mult mai increzatori in situatiile sociale, cum ar fi socializarea prin baruri sau cluburi pe la 30 si ceva de ani. Unii afirma ca pentru ei banii sunt mult mai importanti decat prietenii, insa fericirea sta in lucruri marunte. Trebuie doar sa le apreciezi cand iti ies in cale sau ti se intampla. O lista cu cele primele 30 de astfel de lucruri ar fi, in ordinea intensitatii starii de bine create, ar fi cam aceasta:




daruirea unor floricele


daruirea unor floricele aduce fericirea



1. Gasirea unei hartii de 10 intr-o pereche de blugi uitati in dulap.

2. Plecarea intr-o mica vacanta.

3. Culcarea in asternuturi proaspat spalate.

4. Inotul in mare.

5. Trezirea intr-o zi frumoasa, cu soare.

6. Statul la soare.

7. Surpriza unui mic cadou sau primirea unor flori.

8. Un mesaj de la cineva drag.

9. A fi imbratisat(a).

10. Primirea, prin posta, a unui mesaj de multumire.

11. Vederea unui cuplu de batrani tinandu-se de mana pe strada.

12. Conducerea masinii cu geamul lasat, intr-o zi cu soare.

13. Un castig de 10 lei la Loz in Plic.

14. Rezervarea unei vacante.

15. Ascultarea cantecului preferat.

16. Obtinerea unui mic chilipir la cumparaturi.

17. Intalnirea cu un vechi prieten.

18. Picnic la iarba verde.

19. O promovare.

20. O seara romantica in oras.

21. Un cantec care-ti aminteste de trecut.

22. Privirea unor fotografii vechi.

23. Un nou prieten.

24. Un moment de meditatie.

25. O plimbare la tara.

26. Rasul unui copil.

27. O iesire in oras cu fetele/baietii.

28. Trezirea de sambata dimineata, cand constati ca este week-end.

29. Ciocolata.

30. Mancatul unei prajituri.