2012, alt SF marca Roland Emmerich

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3680

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca sunteti pasionati de subiectul distrugerii lumii si ale scenariilor apocaliptice, atunci 2012 este un film pe care trebuie sa-l vedeti.

Bazand scenariul Judecatii de Apoi pe o interpretare a calendarului maias, care indica o catastrofa globala in data de 21.12.2012, Roland Emmerich si partenerul sau scenarist Harald Kloser incep actiunea scufundand Los Angelesul si incepand distrugerea Las Vegasului, a Parcului National Yellowstone, a Washingtonului, a Vaticanului, a Indiei si Tibetului.

La fel ca in multe filme, distrugerea Pamantului incepe din Statele Unite, regizorul parand sa aiba o preferinta pentru distrugerea Casei Albe (la fel cum a mai facut si in alt film al sau) si pentru catolicism (o cadru foarte detaliat al statuii lui Iisus din Rio). Personajul principal, Jackson Curtis, interpretat de John Cusak, este un scriitor fara succes, care nu i-a acordat prea multa atentie fostei sale sotii, frumoasa Kate (Amanda Peet) sau copiilor lor. Nu ii ramane decat „sa savureze" insuccesul ultimei sale carti si sa fie spectator la desfasurarea vietilor altora.

De data aceasta, miezul pamantului se supraincalzeste. Un om de stiinta al guvernului, Chiwetel Ejiofor, calculeaza ca in scurt timp, crusta Pamantului se va dezintegra. Continente intregi vor disparea si mase intregi de pamant vor migra la mii de mile departare de unde erau fixate. Acest lucru inseamna moartea garantata a milioane de oameni si animale, adica sfarsitul lumii, asa cum am mai auzit de el.

Guvernul, condus de Danny Glover, decide sa tina aceasta informatie secreta, astfel incat atunci cand Jackson Curtis isi duce copii la Yellowstone nu vor gasi decat fundul lacului, pentru ca apa secase. Intre timp, California este scuturata de o serie de cutremure inexplicabile. Pentru toate cutremurele si dezastrele ce ameninta America si lumea intreaga, Emmerich se asigura ca efectele speciale sunt absolut devastatoare. In acelasi timp, 2012 este un film usurel, cu personaje schitate, cu putina introspectie.

Filmarile pentru 2012 au inceput in Vancouver in august 2008 si s-au incheiat in Ianuarie 2009. In rolurile principale ii vedem pe John Cusak, Amanda Peet, Liam James, DannyGlover, iar coloana sonora este semnata de Harald Kloser si Thomas Wander. Pe baza ideii acestui film, pentru televiziune se va filma un serial care va avea ca protagonisti un grup de supravietuitori. Serialul urmeaza sa fie difuzat in 2013.