15 minuni pe care le face pasta de dinti

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8705

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pasta de dinti albeste, lumineaza, dezodorizeaza, inlatura petele, curata si protejeaza emailul dintilor. Dar capacitatea de curatare a pastei de dinti face minuni si cu alte obiecte si lucruri in afara dintilor nostri. Aceleasi ingrediente care ajuta la lustruirea danturii pot calma si unele afectiuni des intalnite, pot face obiectele de uz casnic sa straluceasca si ne pot scapa de pete si mirosuri neplacute. Incercati urmatoarele trucuri cu o pasta de dinti alba, obisnuita, care sa nu fie sub forma de gel, si urmariti substanta facand minuni.

1. Reduce iritatia provocata de intepaturi de insecte, rani si basici

Aceste iritatii ale pielii tind sa exsudeze, iar in cazul muscaturilor de insecte, de multe ori, provoaca si mancarime. Aplicati o picatura de pasta de dinti pe muscatura sau intepatura pentru a opri mancarimea si pentru a reduce inflamarea. Atunci cand se aplica pe rani sau pe basici, pasta de dinti le usuca, permitand astfel ranei sa se vindece mai repede. E recomandabil sa se foloseasca peste noapte.

2. Calmeaza o arsura usturatoare

Pentru arsurile minore, care nu implica o rana deschisa, pasta de dinti poate oferi ajutor temporar pentru racire. Aplicati usor pe zona afectata imediat dupa arsura. Va ameliora temporar usturimea si va preveni supurarea sau deschiderea ranii.

3. Reduce dimensiunea unui cos

Daca doriti sa accelerati vindecarea unui cos aplicati un strop de pasta de dinti pe zona afectata inainte de culcare. Spalati zona dimineata.

4. Curata unghiile

Dintii sunt facuti din email, iar pasta de dinti este buna pentru ei, asa ca se intelege de la sine ca aceasta este buna si pentru unghii. Pentru unghii mai curate, mai stralucitoare, mai puternice, frecati-le pur si simplu, atat deasupra cat si dedesubt, cu o periuta si cu pasta de dinti.

5. Fixeaza parul

Pasta de dinti sub forma de gel contine aceiasi polimeri solubili in apa ca si multe geluri de par. Daca nu aveti cu ce sa va fixati freza, incercati cu pasta de dinti gel.

6. Indeparteaza mirosurile neplacute

Usturoiul, pestele, ceapa si alte alimente picante pot patrunde in celulele pielii de pe maini. Daca va frecati mainile si degetele cu putina pasta de dinti, veti indeparta toate urmele de mirosuri urate.

7. Indeparteaza petele

Pasta de dinti poate indeparta pete dificile atat de pe haine, cat si de pe covoare . Pentru haine, pasta de dinti se aplica direct pe pata si se freaca repede pana cand pata dispare, dupa care se spala ca de obicei. (Atentie! Daca folositi o pasta de dinti pentru albirea dintilor, culorile tesaturii se pot decolora) Pentru petele de pe covoare, aplicati pasta pe pata si frecati cu o perie abraziva, apoi clatiti imediat.

8. Curata pantofii murdari

Aceasta tactica functioneaza cel mai bine cu pantofii de sport, sau cu pantofii zgariati de piele. La fel ca si in cazul petelor de pe covoare, pasta de dinti se aplica direct pe zona murdara sau zgariata, dupa care se freaca cu o perie si se sterge cu o carpa.

9. Indeparteaza urmele de creion de pe pereti

Frecati usor cu o carpa umeda si cu pasta de dinti pe peretele mazgalit cu creion, iar urmele vor disparea.

10. Reda luciul obiectelor din argint

Frecati bijuteriile cu pasta de dinti si lasati-le peste noapte. Dimineata stergeti-le cu o carpa moale. Faceti si diamantele sa straluceasca, frecandu-le bland cu o periuta de dinti, cu pasta si cu putina apa. Clatiti-le bine cu apa. Nu folositi aceasta metoda pentru bijuteriile cu perle, deoarece le va deteriora.

11. Indeparteaza zgarieturile de pe DVD-uri si CD-uri

Acest truc da si rezultate bune si rezultate proaste, dar se pare ca functioneaza destul de bine in cazul zgarieturilor si petelelor superficiale de pe DVD-uri si CD-uri. Aplicati un strat subtire de pasta de dinti pe disc si freacati usor, apoi clatiti cu apa.

12. Curata clapele pianului

Claviatura pianului retine uleiuri si grasime de pe pielea degetelor, ceea ce atrage mai apoi praful si murdaria. Curatati clapele usor cu o carpa care nu lasa scame, inmuiata in apa si frecati cu pasta de dinti, dupa care stergeti cu o alta carpa.

13. Dezodorizeaza biberoanele

Daca biberoanele capata un miros acru de la lapte, frecarea sticlei cu pasta de dinti si o perie de sticle va indeparta reziduurile si mirosul. Dupa, clatiti foarte foarte bine.

14. Indeparteaza crustele arse de pe fierul de calcat

Dupa un anumit timp, pe talpa fierului de calcat pot aparea cruste arse. Siliciul din pasta de dinti macina incet acest strat cu aspect de rugina, daca este frecata cu o carpa moale.

15. Dezabureste ochelarii de inot

Scafandrii si inotatorii cunosc poate acest mic truc la indemana: frecati fiecare lentila cu un strop de pasta de dinti, spalati bine, si nu va mai fi nevoie sa va cumparati geluri scumpe pentru dezaburirea ochelarilor. Evitati frecarea prea viguroasa deoarece ingredientele abrazive din pasta de dinti pot zgaria lentilele.