11 structuri care definesc America

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8061

Voteaza & Distribuie

Descriere

Statele Unite ale Americii au o inclinatie spre constructii. Ca atare, exista numeroase cladiri si structuri care reprezinta libertatea si oportunitatea exprimata in visul american. Iata cateva din aceste monumente definitorii.

11. World Trade Center

O lista a unora dintre structurile iconice ale natiunii ar fi incompleta fara mentionarea celor doua turnuri gemene si a celorlalte 5 cladiri mai mici ale World Trade Center din New York, care au fost distruse in atacul terorist de la 11 septembrie 2001.

World-Trade-Center

10. Lincoln Memorial

„In acest templu, precum si in inima poporului pentru care el a salvat Uniunea, amintirea lui Abraham Lincoln este pastrata cu sfintenie pentru totdeauna." Sub aceste cuvinte se odihneste Lincoln Memorial pe National Mall din Washington DC.

lincoln-memorial

9. Casa Alba

Istoria Casei Alba a inceput atunci cand presedintele George Washington si arhitectul orasului, Pierre L\'Enfant, au ales locul pentru resedinta prezidentiala, aflata la adresa Bulevardul Pennsylvania nr. 1600.

casa-alba

8. Memorialul Veteranilor din Vietnam

Memorialul Veteranilor din Vietnam din Washington DC, ii onoreaza pe cei care au servit in conflictul din Vietnam, unul dintre cele mai crunte razboaie ale Americii. Memorialul a fost ridicat pentru a vindeca ranile emotionale ale natiunii si a fost proiectat pentru a fi neutru in privinta razboiului.

vietnam_memorial

7. Monumentul Washington

Monumentul Washington, un obelisc alb, inalt de 170m, situat la capatul de vest al National Mall din Washington il onoreaza pe George Washington, primul presedinte al Statelor Unite si revolutionar-erou de razboi.

monumentul-washington

6. Podul Golden Gate

Podul Golden Gate din San Francisco a fost numit dupa stramtoarea Golden Gate, de-a latul careia se intinde si a fost viziunea inginerului sef Joseph B. Strauss, caruia i s-a spus ca un astfel de pod nu poate fi construit.

podul-Golden-Gate

5. Turnul Sears

In anul 1969, gigantica companie Sears, Roebuck & Co. a vrut sa consolideze cofortul angajatilor sai care lucrau in birouri din jurul Chicago-ului.

turnul-sears

4. Arcul St Louis

Arcul St Louis, de pe malul raului Mississippi, marcheaza orasul ca „poarta spre Occident". Viziunea lui Thomas Jefferson despre libertate si democratie de a se raspandi de la „mare pana la stralucitoarea mare" l-a inspirat pe arhitectul Eero Saarinen sa proiecteze acest arc inalt de 192m din otel inoxidabil.

arcul-St.-Louis

3. Podul Brooklyn

In fiecare zi, mii de navetisti traverseaza East River, pe podul Brooklyn. Si pentru asta trebuie sa le multumeasca lui John A. Roebling si fiului sau, Washington. In 1867, Roebling senior a fost angajat ca inginer sef pentru a construi cel mai mare pod .

podul-Brooklyn

2. Empire State Building

Empire State Building este bijuteria coroanei New York-ului. Proiectat de William Lamb, structura art deco a fost cea mai inalta cladire din lume, atunci cand a fost inaugurata in 1931, ridicandu-se la 449m deasupra pamantului si pana la partea de sus a paratrasnetului sau.

Empire-State-Building

1. Statuia Libertatii

Statuia Libertatii este, probabil, cel mai durabil simbol al Statelor Unite si a devenit un simbol universal al libertatii si democratiei.

statuia-libertatii