10 plante de apartament... otravitoare

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari113915

Voteaza & Distribuie

Descriere

Plantele de apartament, cele pe care le ingrijim zilnic, care asezate in ferestre dau o imagine boema caselor noastre, care ne purifica aerul din interior si cu care mai povestim din cand in cand, ca se spune ca le face bine cate-un astfel de alint, pot sa fie si daunatoare.

Nu putem sa le contestam efectele benefice, insa exista unele plante exotice de apartament care contin in componentele lor substante otravitoare. Acestea sunt periculoase in special in cazul in care copiii sau animalele pot sa inghita parti din plante. Iata 10 plante de apartament care pot provoca efecte toxice, plante exotice care ar trebui evitate sau amplasate in locuri greu accesibile celor mici.

Flamingo - Anthurium andraeanum

Floarea Flamingo

Floarea Flamingo

Planta Flamingo are nevoie de apa din abundenta vara si primavara, iar iarna cat mai putina apa necalcaroasa. Flamingo este o planta de apartament care trebuie tinuta in locuri mai umbroase. Aceasta planta de apartament are substante otravitoare in toate partile sale. In cazul intoxicarii cu aceasta planta, apar simptome precum arsurile, dificultati in inghitirea mancarii si raguseala.



Trompeta ingerilor – Datura arborea{title}

trompeta ingerilor

trompeta ingerilor

Trompeta ingerilor este o planta lemnoasa, cu flori mari si parfumate, ce atarna precum palniile. Si aceasta este o planta care are toate partile otravitoare. Trompeta ingerilor are in compozitia ei alcaloizi toxici, iar acestia pot duce la aparitia unor infectii la oameni, dar si la animale. Manifestarile care apar mai des in cazul acestor intoxicatii sunt: agitatie, halucinatii, convulsii, somnolenta, temperatura crescuta.



Aloe Vera – Aloe Barbadensis{title}

Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe Vera este o planta cu radacini puternice, iar frunzele plantei cresc din partea de sus a radacinii si sunt dese, groase si de regula, au marginea dintata. La Aloe Vera, seva este otravitoare. Inghitirea ei poate duce la efecte laxative. Desi este cunoscuta pentru efectele sale in tratarea arsurilor sau altor probleme ale pielii, daca persoanele care o folosesc au pielea sensibila, exista cazuri in care pot aparea dermatite, astfel, seva galbena, care este toxica, trebuie eliminata.



Iedera – Hedera Helix{title}

Iedera

Iedera

Iedera este o planta de apartament care se gaseste in diferite culori, forme si structuri ale frunzelor. Partile otravitoare ale Iederei sunt frunzele. Planta aceasta poate provoca intoxicatii, iar manifestarile datorate inghitirii frunzelor sale pot fi: convulsii, dificultati respiratorii sau chiar paralizie. Iedera se tine de cele mai multe ori langa fesrestrele orientate spre nord ori in alte locuri cu lumina filtrata.



Crizantema – Chrysanthemum{title}

Crizanteme

Crizanteme

Crizantemele care se tin in ghivece trebuie sa fie udate regulat si sa fie stropite cu substante feritilizatoare in timpul cresterii, pana cand apar bobocii. Plantele acestea pot fi bianuale, anuale, perene, cu flori de diferite forme, culori sau marimi. Partile otravitoare ale acestei plante sunt frunzele si tulpina, iar in urma expunerii prelungite la Crizanteme, la unele persoane pot sa apara dermatite.



Hortensia – Hydrangea macrophylla{title}

Hortensia

Hortensia

Planta aceasta nu este pentru interior, insa poate fi amplasata in ghivece, pe balcoanele caselor. Infloreste la inceputul verii, pana toamna. Este indicat ca aceasta planta sa fie plasata la est sau vest, pentru a se afla sub razele soarelui doar jumatate de zi. Partile otravitoare ale plantei sunt frunzele si mugurii, iar simptomele ar putea fi o stare letargica, dureri abdominale sau varsaturi.



Filodendronul - Philodendron{title}

Filodendronul

Filodendronul

Filodendronul este o planta de apartament pe care o intalnim destul de des, in special in holuri sau birouri. De regula, acestei plante ii place umiditatea din aer, locurile calduroase si lumina, dar nu direct de la soare. De asemenea, se simte bine si in semiumbra. Planta provine din America tropicala si este cunoscuta datorita efectului sau decorativ. Partile sale toxice sunt frunzele si seva, iar unele simptome constatate sunt eruptiile si mancarimile pielii.



Dieffenbachia{title}

Dieffenbachia

Dieffenbachia

Dieffenbachia este o planta de apartament ornamentala, cu frunze mari, alungite, impanzite de multe pete albe sau galbene. Avand niste frunze atat de interesante, n-a fost deloc dificil sa ajunga una dintre cele mai dorite si cautate plante de apartament. Toate partile plantei sunt otravitoare, iar daca este cumva inghitita vreo bucata, acest fapt duce la umflarea gurii si a gatului. Nici seva nu este mai prietenoasa, aceasta trebuie tinuta departe de ochi, caci poate provoca dureri puternice si umflaturi in aceasta zona a fetei.



Rhododendron - Azalee{title}

Rhododendron

Rhododendron

Rhododendronul este o planta care atrage prin dimensiunile ei si felul in care sunt formate florile, care pot fi simple sau foarte viu colorate. Si Rhododendronul are toate partile otravitoare, de aceea este indicat sa fie tinuti departe copiii si animalele de aceasta planta si sa nu li se permita inghitirea vreunei parti ale plantei, pentru ca efectele sunt toxice.



Cyclamen – Cyclamen persicum{title}

Cyclamen

Cyclamen

Cyclamen este o planta de apartament care arata precum o tufa, are frunzele rasucite, de culoare verde-albicios, florile sunt atragatoare si pot fi albe, rosii, violet, iar pedunculii florali care le sustin sunt mai inalti decat planta. Partile otravitoare ale acestei plante sunt bulbii si rizomii, acestia din urma fiind amari, dar pentru ca se gasesc in pamant nu exista prea multe sanse ca animalele ori copiii sa ii inghita.