10 dintre cele mai bune filme psihologice din anii 2000

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11238

Voteaza & Distribuie

Descriere

In anii 2000, urmatoarele filme se incadreaza in genul filmelor psihologice:

The Cell – 2000

Distributie: Jennifer Lopez, Vince Vaughn, Vincent D'Onofrio,Jake Weber, Dylan Baker, Marianne Jean-Baptiste , Jake Thomas, Dean Norris
Sumar: Catherine Deane este un psihoterapeut care participa la un proiect ce vizeaza un tratament nou si experimental. Acest nou tratament ii permite sa intre in mintile pacientilor, dar la un moment dat, lucrurile iau alta intorsatura cand un agent FBI vine sa ii ceara o favoare disperata. FBI-ul reuseste sa captureze un criminal in serie, dar acesta se afla intr-o coma profunda si nu poate marturisi unde si-a dus victima. Catherine Deane trebuie sa intre in mintea lui pentru a o gasi. Insa personalitatea si mintea criminalului prezinta pericole ce ameninta sa o copleseasca.

Memento – 2000

Distributie: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano
Sumar: Leonard este un barbat amnezic care porneste in cautarea omului pe care il banuieste ca a violat-o si a omorat-o pe sotia sa in timpul unui jaf. Viata lui devine un cosmar dupa acest eveniment pentru ca isi poate trai viata doar ghidandu-se dupa tatuajele de pe corpul sau sau dupa fotografii Polaroid. Filmul se deruleaza cu secvente din viitor care compenseaza episoadele neclare si nesigure. O conversatie telefonica revine obsedant intre episoadele de flashback. Leonard vorbeste despre un oarecare Sammy Jankis, un fost client, care se confrunta cu aceeasi problema ca si a lui.

The Beach – 2000

Distributie:Leonardo DiCaprio, Tilda Swinton, Virginie Ledoyen, Guillaume Canet, Paterson Joseph, Lars Arentz-Hansen, Robert Carlyle
Sumar: Richard, un impatimit dupa adrenalina si senzatii tari, ajunge in Asia unde aude de o insula despre care se spune ca toti care au ajuns acolo n-au mai plecat. Il cunoaste pe Daffy, un asa-zis fost locuitor al insulei care ii da o harta. Impreuna cu alti doritori, pornesc spre destinatie, dar in drumul lor dau peste o plantatie de marijuana. Pana la urma ajung pe insula si intreaga aventura incepe sa se contureze.

A beautiful mind – 2001

Distributie: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ed Harris, Paul Bettany, Christopher Plummer, Josh Lucas
Sumar: La Universitatea Princeton, John Nash, se chinuie sa lase in urma lui o contributie in domeniul matematicii. Pana la urma isi va aduce contributia si va castiga un premiu Nobel. Se casatoreste si devine profesor, dar intre timp, Guvernul ii cere ajutorul in privinta unor coduri ale Uniunii Sovietice, care il vor atrage intr-un complot de conspiratie. Nash devine din ce in ce mai paranoic pana in momentul in care o descoperire ii intoarce lumea cu susul in jos. Singura care ii e alaturi este Alicia, sotia lui.

Identity – 2003

Distributie: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, Alfred Molina, Clea DuVall, Rebecca De Mornay, John Hawkes, John C. McGinley, William Lee Scott, Jake Busey, Pruitt Taylor Vince
Sumar: Straini din diverse colturi ale societatii (un sofer de limuzina, parinti cu un copil, un politist care transporta un condamnat, o prostituata, un cuplu tanar si managerul motelului) sunt prinsi de o furtuna si izolati intr-un motel din Nevada. Dupa putin timp isi dau seama ca exista un motiv pentru care ei sunt prinsi acolo pentru ca incep sa fie omorati unul cate unul. Spiritele incep sa se incinga si acuzatiile curg, dar trebuie sa descopere motivul pentru care au fost adusi laolalta.

Matchstick Men – 2003

Distributie: Nicolas Cage, Alison Lohman, Sam Rockwell, Bruce Altman, Bruce McGill
Sumar: Roy si Frank sunt un cuplu de sarlatani care vand "sisteme de filtrat apa" la un pret de 10 ori mai mare decat cel real. Afacerile le aduc celor doi venituri considerabile, dar viata persoanala, cel putin a lui Roy nu e la fel de roz ca cea "profesionala". Fumator inrait, Roy este obsesivo-impulsiv fara relatii personale. In urma unei terapii de psihanaliza, Roy afla niste "amanunte" care ii vor schimba toate planurile. Afla ca are o fiica, si mai mult, aceasta vrea sa il cunoasca. Cand acest lucru se intampla, barbatul descopera ca ii place sa fie tata si se ataseaza din ce in ce mai mult de fiica lui, in timp ce ea gaseste ca "jobul" lui e fascinant. Nu trece mult si tatal o initiaza intr-ale escrocheriei, lucru ce nu se arata de bun augur.

The Butterfly Effect – 2004

Distributie: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters, Elden Henson, William Lee Scott, John Patrick Amedori, Irene Gorovaia, Kevin G. Schmidt, Jesse James, Logan Lerman
Sumar: Evan Treborn are o problema cu rememorarea unor intamplari din trecut. Nu reuseste sa isi aminteasca anumite episoade din copilarie si adolescenta, in schimb isi aminteste de vietile unora dintre prietenii lui. In copilarie, Evan a tinut un jurnal la indicatiile psihologului care il supraveghea. In anii studentiei, recitind acele jurnale, este aruncat in trecut sa retraiasca si sa schimbe unele intamplari care au influentat desfasurarea vietii prietenilor lui. De fiecare data cand Evan schimba ceva in trecut, in prezent actiunile sale au consecinte dezastruoase.

88 Minutes – 2006

Distributie: Al Pacino, Alicia Witt, Leelee Sobieski, Deborah Kara Unger, Amy Brenneman, Neal McDonough, Benjamin McKenzie
Sumar: 88 Minutes se petrece in Seattle. Dupa 9 ani in care a asistat la condamnarea unui violator si criminal in serie, psihiatrul Jack Gramm primeste un telefon anonim in care este anuntat ca mai are 88 de minute de viata. In putinul timp care i-a ramas, psihiatrul incearca sa il gaseasca pe cel care ii ameninta viata.

Reign Over Me – 2007

Distributie: Adam Sandler, Don Cheadle, Jada Pinkett Smith, Liv Tyler, Saffron Burrows, Donald Sutherland, Mike Binder
Sumar: Alan Johnson are tot ce ii trebuie pentru a reusi in viata: un job stabil, o sotie frumoasa si iubitoare si copii minunati. Cu toate astea, se simte izolat pentru ca simte ca nu poate face fata acestei familii perfecte, jobului de invidiat, si nu are cu cine sa vorbeasca despre nelinistea lui. Charlie Fineman, in schimb, nu are nici job, nici familie pentru ca si-a pierdut-o in urma unei intamplari tragice. Durerea l-a facut sa rupa orice contact cu societatea si traieste izolat in apartamentul lui. Alan si Charlie sunt prieteni vechi si intamplarea ii face sa se reintalneasca dupa multi ani. Alan isi propune sa-l ajute pe Charlie sa isi depaseasca conditia de om izolat si sa poata trai din nou in societate.

Mr. Brooks – 2007

Distributie: Kevin Costner, Demi Moore, Dane Cook, William Hurt, Marg Helgenberger, Danielle Panabaker
Sumar: Perfectiunea este intruchipata de dl. Brooks. Este un om de afaceri perfect, un filantrop perfect, un tata si un sot perfect. Asta in timpul zilei. In timpul noptii, dl.Brooks este criminal in serie. Destul de ingenios pentru ca nimeni nu l-ar suspecta vreodata. Pana apare o detectiva care ii face zile negre. Intr-o poveste demna de dr. Jekyll si dl. Hyde, Mr. Brooks incearca sa isi traiasca cele doua laturi ale personalitatii fara sa il banuiasca nimeni de crima.

Aceasta lista nu este completa.